Banner 980x90

Cēsu Valsts ģimnāzijas skolniece "Grindeks" iepazīst ķīmiķa darbu

Lai veicinātu jauniešu interesi par ķīmiju un karjeras iespējām farmācijas nozarē, uzņēmums "Grindeks" jau sesto gadu organizēja "Profesiju dienas skolēniem". Cēsu Valsts ģimnāzijas 11.klases skolniece Diāna Mateusa ir to 40 jauniešu vidū, kurus, izvērtējot atsūtītās pieteikuma vēstules, uzņēmums aicināja piedalīties projektā.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja uzņēmumā, šogad kopumā atsaucība bijusi īpaši liela - dalībai projektā pieteikušies 160 vidusskolēni no 32 Latvijas pilsētām un novadiem.

Savā pieteikuma vēstulē Diāna raksta, ka ļoti cer, ka šoreiz viņai izdosies nokļūt uzņēmumā "Grindeks", jo piesakās projektam jau otro gadu. Vidusskolā meitene padziļināti apgūst eksaktās zinātnes, un pēc 12.klases absolvēšanas, iespējams, studēs ķīmiju.

"Uzskatu, ka AS "Grindeks" var iegūt visplašāko priekšstatu par ķīmijas industriju un karjeras iespējām farmācijā, " raksta Diāna.

Trešdien, 11.februārī, Diānai bija iespēja pavadīt dienu AS "Grindeks" gatavo zāļu formu analītiskajā grupā un iepazīties ar ķīmiķa darbu. Raksturojot gūtos iespaidus, Diāna apliecināja, ka skolā tik daudz praktiski darboties tomēr nesanāk: "Svērām, mērījām, šķīdinājām, noteicām dažādus rādītājus – bija ļoti interesanti. Noteikti ir vērts pieteikties šajā projektā, jo šodien guvu daudz jaunu iespaidu un reālu priekšstatu par to, kāda ir ikdiena ķīmijas laboratorijā."

Gatavo zāļu formu analītiskās grupas vecākā ķīmiķe Liene Ķepsne, kas šajā dienā bija jaunietes "darbaudzinātāja", uzteica Diānas praktiskās iemaņas: "Jau laicīgi biju šo trešdienu ieplānojusi kā "analītisko dienu", un varu teikt, ka darbojāmies ļoti veiksmīgi un atbilstoši visām farmakopejas prasībām!"

"Profesiju dienas skolēniem" šogad norisinās no 4.februāra līdz 4.martam. Projekta laikā "Grindeks" jauniešiem piedāvā iepazīt desmit, ar farmācijas nozari saistītas, profesijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)