Banner 980x90

Cēsu Valsts ģimnāzijas skolēni viesojās "Nordea" bankā

No 13. līdz 17.aprīlim sadarbībā ar portālu Prakse.lv Latvijā notika vērienīgākais jauniešu projekts - Atvērto durvju nedēļa. Tās ietvaros "Nordea" bankā viesojās aptuveni 200 skolēni un studenti, lai uzzinātu par dažādu bankas speciālistu darba pienākumiem un kompetencēm. Atvērto durvju nedēļā uzņēmumā viesojās arī Cēsu Valsts ģimnāzijas skolēni.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja "Nordea Latvija" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Linda Kapustinska, jaunieši nedēļas garumā tikās ar vairāk nekā 10 bankas speciālistiem un uzzināja ne vien par viņu darba pienākumiem un līdzšinējiem karjeras sasniegumiem, bet arī bankas vērtībām un iekšējo kultūru. Bija iespēja arī doties ekskursijā pa banku, lai redzētu, kā notiek ikdienas darbs. Vērtējot viesošanos bankā, jauniešiem visvairāk patika kopējā atmosfēra (58%), tikšanās ar speciālistiem (39%) un ekskursija (34%).

"Nordea" Personāla daļas vadītājs Latvijā Zigmārs Valtmanis: "Esam gandarīti ar savu izvēli pirmo reizi piedalīties Atvērto durvju nedēļā un uzņemt pie sevis tik daudz jauniešu. Jo īpaši liels prieks par mērķtiecīgiem studentiem, kuriem bija skaidra vīzija, ko gūt no šīs tikšanās "Nordea". Noteikti projektā iesaistīsimies arī nākošgad, jo ticam, ka šāda veida projekti jauniešus motivē noteikt savus mērķus un izprast ceļu, kā uz to virzīties."

Lielākā daļa jeb 73% no jauniešiem Atvērto durvju nedēļā, kas šogad visā Latvijā notika 13.-17. aprīlī, piedalījās pirmo reizi. Šajā nedēļā viņi izvēlējās apmeklēt "Nordea", jo lielākoties vēlējās uzzināt par prakses un darba iespējām bankā. Neskatoties uz to, ka vidusskolēni un pamatskolēni minēja, ka bankas apmeklējums bija skolotājas ierosinājums, 40% atzina, ka uzzinātais noteikti palīdzēs nākotnes profesijas izvēlē.

"Nordea" pie sevis uzņēma Cēsu Valsts ģimnāzijas, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, Rīgas 40.vidusskolas, Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošās vidusskolas, Rīgas Valsts tehnikuma, Priekuļu tehnikuma un Rīgas Tehniskās koledžas audzēkņus, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Universitātes, Rīgas Ekonomikas augstskolas un Ekonomikas un kultūras augstskolas studentus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)