Banner 980x90

Cēsu Valsts ģimnāzijas skolēni startē Prāgas debašu turnīrā

Cēsu Valsts ģimnāzijas skolēni Sintija Tarasova, Artis Dubkevičs, Edgars Klētnieks brīvdienās notikušajā starptautiskā debašu turnīrā Prāgā izcīna piekto vietu cīņā starp 50 debatētāju komandām no visas pasaules.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Latvijas Debašu asociācijas "QUO tu domā?" Projektu vadītāja Evija Goluba, individuālais sasniegums Edgaram Klētniekam, kas ieguva turnīra otrā labākā runātāja titulu.

Starptautisks debašu turnīrs Prāgā, Čehijā norisinājās no 10. līdz 13.aprīlim.

Starp tādam dalībvalstīm kā Vācija, Slovākija, Izraēla, Pakistāna, Katara, Čehija, Rumānija, Turcija un Ķīna, Latviešu skolēnu komanda no Cēsīm spēja sevi parādīt kā spēcīgus debatētājus. Latvijas komanda priekšsacīkstēs ieguva 250 punktus, tikai par četriem punktiem atpaliekot no turnīra labākās komandas, taču diemžēl pietrūka veiksmes izšķirošajā astotdaļfināla debatē. Vēl pavisam nesen Sintija, Artis un Edgars izcīnīja uzvaru starptautiskās debašu sacensībās "English College Open 2015" Tallinā.

Prāgā tika debatēts par nopietniem jautājumiem, kas prasa zināšanas un spēju aizstāvēt savu pozīciju. Tika debatēts, piemēram, par to, vai valstij būtu jākontrolē sociālie mediji, lai novērstu terorismu, vai diktatoriem piešķirt imunitāti, ja viņi piekrīt atteikties no varas, kā arī daudziem citiem jautājumiem. Debašu turnīrā uzvarēja komanda no Vācijas izlases komanda.

Paši jaunieši domā, ka "Latvijas debatētāji var ļoti labi startēt arī pasaules līmeņa turnīros, viss kas ir nepieciešams ir debašu kultūras attīstīšana, regulāras debates, kā arī sponsoru atbalsts. Mēs esam ļoti priecīgi, ka Latvijas Debašu asociācijai "Quo Tu Domā" mērķis ir attīstīt debašu kultūru. Mēs noteikti varam būt labākie!"

Dalību turnīrā nodrošināja Quo Tu domā? ar SEB bankas Latvijā un Lux Express atbalstu, "QUO tu domā?" mērķis ir attīstīt iedzīvotāju spēju kritiski izvērtēt dažādus viedokļus un argumentēti pamatot savu skatupunktu. Kā vienu no stūrakmeņiem mērķa sasniegšanā redzam debašu izglītības attīstību Latvijas skolās, lai veicinātu kritiskās domāšanas un argumentācijas prasmju apgūšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)