Banner 980x90

Cēsu un Jaunpiebalgas pusē nokrišņu daudzums sasniedzis 30 milimetru

Rīga, 11.sept., LETA. Svētdienas vakarā un naktī uz pirmdienu visvairāk lija Vidzemē - Cēsu un Jaunpiebalgas pusē nokrišņu daudzums sasniedza 30 milimetru jeb aptuveni pusi no mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Priekuļu novērojumu stacijā, Cēsu apkaimē, negaisa mākonis svētdienas vakarā atnesa 19 milimetru lietus vienā stundā, bet kopējais nokrišņu daudzums līdz pirmdienas rītam sasniedza 30 milimetru.

Jaunpiebalgas novada Zosēnus skāra vairākkārtējas lietusgāzes, kopumā tās sagādāja 33 milimetrus nokrišņu.

Daudz lija arī vietām citviet Latvijas centrālajos un austrumu novados, tostarp Skrīveros un Valkā bija attiecīgi 16 un 18 milimetru nokrišņu. Valsts lielākajā daļā bija 1-10 milimetru nokrišņu, Rīgā - deviņi milimetri.

Septembra nokrišņu summa pagaidām ir no aptuveni 20 milimetriem Daugavpils apkaimē un vietām Vidzemes ziemeļos līdz teju 80 milimetriem Liepājā.

Kā ziņots, šonedēļ Latvijā bieži līs, dažkārt gaidāms stiprs lietus un vējš, no nedēļas vidus pazemināsies gaisa temperatūra.

Ūdens līmenis Latvijas upēs pēdējās dienās nedaudz svārstījies, pārsvarā pazeminājies. Šonedēļ tas galvenokārt paaugstināsies.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)