Banner 980x90

Cēsu un apkārtējo novadu iniciatīvas atzītas par Vidzemes veiksmes stāstiem

Trešdien, 27.augustā, Vidzemes plānošanas reģions jau trešo gadu vasaras nogalē organizēja Vidzemnieku dārza svētkus. Pasākuma mērķis ir godināt cilvēkus, kuri ar savu entuziasmu un darba mīlestību īsteno labas lietas - tie ir Vidzemes veiksmes stāsti.

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Vidzemes plānošanas reģionā šogad kopumā godinātas 26 iniciatīvas Vidzemes reģionā, kuru attīstībai piesaistīts Eiropas līdzfinansējums.

Vairāki no šiem stāstiem ir arī no Cēsīm un apkārtējiem novadiem.

Cēsu pilsētā kā veiksmes stāsts atzīta jaunatklātā Vidzemes koncertzāle "Cēsis". Kultūras un mākslas centrs tapis ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu.

Tajā mājvietu radusi koncertzāle "Cēsis", Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas skola, Cēsu kultūras un tūrisma centrs, kā arī restorāns "Bohēma". Cēsu koncertzāle tapusi, rekonstruējot bijušo kultūras namu.

Koncertzāles lielā zāle spēj uzņemt līdz pat 800 skatītāju, šeit tiek rīkotas gan teātra izrādes, gan operas un baleti. Koncertzālē atrodas arī kinoteātris, ērģeļu zāle ar 100 sēdvietām.

Amatas novada veiksmes stāsta ir lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Zaļais grozs", kas izveidota 2003.gadā. Kooperatīvā apvienojušās aptuveni 20 lauksaimniecības. 

Kooperatīva mērķis ir saimniekot videi draudzīgi un ražot bioloģiskās lauksaimniecības produkciju. Lai veicinātu ražošanu un darbību, kooperatīvs realizējis divus projektus ar Eiropas struktūrfondu līdzfinansējuma atbalstu.

Jaunpiebalgā par veiksmes stāstu atzīta pati Jaunpiebalgas novada pašvaldība. Novada pašvaldība, piesaistot Eiropas struktūrfondu līdzfinansējumu, viscaur pilsētai izbūvējusi gājēju un velobraucēju celiņu, kā arī tirgus laukumu.

Veiktie uzlabojumi palīdz veicināt novada atpazīstamību, kā arī vietējo ražotāju aktivitāti, kas savu produkciju pārdod arī tirgus laukumā.

Līgatnes novada veiksmes stāsts ir kroketa klubs "SigLig", kas ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstu izveidojis divus kroketa laukumus, kas pieejami jebkuram interesentam. Tajos rīko arī Latvijas un Baltijas mēroga sacensības.

Biedrība "Free Wind Archers" ir Pārgaujas novada veiksmes stāsts. Biedrības mērķis ir popularizēt loku šaušanu ne tikai Pārgaujas novadā, bet arī Latvijā. Vietējā medību un sporta atpūtas bāzē "Mārkulīči" biedrība bieži organizē gan vietēja, gan starptautiska mēroga loka šaušanas sacensības. 

Ar ELFLA atbalstu biedrība "Free Wind Archers" iegādājusies papildu loku šaušanas inventāru, ko izmanto sacensībās un interesentu apmācībai.

Priekuļu novada veiksmes stāsts ir moderna zinātniskā organizācija "Vides risinājumu institūts". Viens no organizācijas pamata uzdevumiem ir ar speciālas lidmašīnas palīdzību iegūt datus par mežu, pļavu, ūdenstilpņu un citu ekosistēmu struktūru, bioloģisko daudzveidību un vitalitāti.

Par Raunas novada veiksmes stāstu atzīts uzņēmums SIA "Raunas Lauktehnika", kas savu darbību uzsācis jau deviņdesmito gadu sākumā.

Iesākumā uzņēmums izgatavoja traktorus un lauksaimniecības mašīnas, kā arī veica to remontu. Tagad uzņēmums pārorientējies uz dekoratīvo metālizstrādājumu un kombinēto materiālu mēbeļu ražošanu.

SIA "Raunas Lauktehnika" saražotā produkcija lielākoties tiek eksportēta uz Beļģiju, Franciju, Japānu un ASV.

Savukārt Vecpiebalgas novada veiksmes stāsts ir sporta klubs "Alauksts", kas dibināta 2006.gadā.

Kopš 1984.gada Alauksts pulcē slēpošanas entuziastus no Latvijas un ārvalstīm, laim piedalīties profesionāļu slēpojumā "Apkārt Alaukstam". Tā aizsācēji ir Aivars Avens un Egils Johansons.

Ar ELFLA līdzfinansējumu sporta klubs "Alauksts" iegādājies kvadraciklu, kāpurķēdes un sniega kamanas. Aprīkojums ļauj sagatavot trasi sacensībām, kā arī dod iespēju uzturēt trasi kārtībā visas ziemas garumā. 

Cesis24.lv jau vēstīja, ka Vidzemes plānošanas reģions jau trešo gadu pēc kārtas rīkoja pasākumu, lai sveiktu cilvēkus, kas palīdz attīstīt Vidzemi. Šogad veiksmes stāsti izvēlēti pēc to aktīvās dalības Eiropas struktūrfondu piesaistē.

Stāsti ir visdažādākie un tie visi drīzumā būs pieejami Vidzemes veiksmes stāstu mājaslapā www.vidzemesstasti.lv.   

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)