Banner 980x90

Cēsu TIC gatavojas Starptautiskajai tūrisma dienai

Atzīmējot Starptautisko tūrisma dienu, Cēsīs no 26. līdz 28.septembrim notiks dažādi pasākumi, atrakcijas, ekskursijas un cēsnieku suvenīru izstāde.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Cēsu Tūrisma attīstības un informācijas centra (TIC) galvenā tūrisma speciāliste Laila Skujiņa, Starptautiskajā tūrisma dienā notiks nodarbes visai ģimenei - mākslas baudītājiem, aktīvās atpūtas cienītājiem, erudīcijas konkursu piekritējiem, vēstures izzinātājiem, topošajiem tūrisma uzņēmējiem.

Skujiņa norāda, ka pasākumu precīza pasākumu programma tiks precizēta un publicēta www.turisms.cesis.lv, taču pagaidām pieejams neliels ieskats gaidāmajos pasākumos:

* Jauniešu tikšanās ar tūrisma uzņēmējiem un studentiem, sarunas par tēmu "Kāpēc tūrisms?" Cēsu novada jauniešu domē;
* Suvenīru izstādes "Apkārt pasaulei cēsnieka acīm" atklāšana Jaunajā pilī;
* Ekskursija vecpilsētā "Naksnīgās Cēsis lāpu gaismā";
* Viduslaiku aktivitātes Cēsu pilī;
* Viktorīnas vakars ar improvizācijas teātri Studio Pizza telpās;
* Fotoorientēšanās pilsētā;
* Latvijas apceļotāja Jāņa Cimzes 19.gs. mācību stunda ģimenēm un skolēnu grupām;
* Atlaides atrakciju parkā Ozolkalns;
* Īpašie piedāvājumi Kolonna Hotel Cēsis;
* Atvērto durvju diena Pasaules latviešu mākslas centrā;
* Laivu brauciens pa Gauju "Pretim rudenim";
* Rožu laukuma arheoloģisko izrakumu izstāde "Cafe 2locals".

Starptautiskās tūrisma dienas mērķis ir pievērst uzmanību tūrisma nozīmei sabiedrībā, kultūrā, politikā un ekonomikā. Šī gada tēma - tūrisms un sabiedrības attīstība - koncentrējas uz tūrisma jomas ietekmi uz vietējās sabiedrības attīstību, iespējām iedvesmot un radīt jaunas idejas dažādām pārmaiņām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)