Banner 980x90

Cēsu skolēni apguvuši veselīgas ēšanas iemaņas

Jau pirms kāda laika  laikraksts "Druva" rakstīja, ka Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis viesojās Raiskuma speciālajā internātpamatskolā - rehabilitācijas centrā un Cēsu 2. pamatskolā, lai jauniešiem iemācītu ēst gatavošanas prasmes, kā arī informētu par veselīga uztura priekšrocībām. Tagad šefpavārs apciemojis vēl vairākas skolas laukos un pilsētās, viņam radušies secinājumi par piedzīvoto. Divu mācību semestru laikā Rimi veselīgas ēšanas kustības pavārkursus apguvuši teju 1 100 skolēnu visā Latvijā, vēsta laikraksts "Druva".

Normunda Baranovska galvenais secinājums, kas radies šajā laikā – reģionu skolu audzēkņi ēd daudz veselīgāk nekā skolēni Rīgā. "Viesojoties tik daudzās skolās, satiekot skolēnus no visas Latvijas un uzzinot par viņu ēšanas paradumiem, jāsaka, ka jaunieši reģionos ietur veselīgākas maltītes nekā Rīgā. Galvaspilsētas skolēni daudz biežāk izsalkumu remdē ar dažādiem kārumiem un našķiem. Savukārt ārpus Rīgas dzīvojošie priekšroku dod sātīgām maltītēm," jauniešu uztura paradumus komentē šefpavārs N. Baranovskis.

"Druva" informē, ka veselīgās ēšanas pavārkursus atzinīgi novērtēja arī Raiskuma speciālās internātpamatskolas skolotāja Baiba Duņēna. "Kopā ar Aikāgaršo šefpavāru tika pavadītas divas ļoti interesantas nodarbības. Varēja vērot, kā skolēni savā starpā sadala pienākumus, viens ķeras pie produktu griešanas, cits pie trauku mazgāšanas, bet trešais palīdz uzklāt galdu. Valdīja īsts komandas gars, kas ļoti saliedēja klasi. Manuprāt, vērojot šefpavāru darbībā, daudzi skolēni apsver arī savu profesijas izvēli saistīt ar pavārmākslu," domās dalās B.Duņēna.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)