Banner 980x90

Cēsu skolās potenciālo skolēnu skaits var sasniegt 543 audzēkņus, piesaistot jauniešus no blakus novadiem

Valmiera, 26.okt., LETA. Cēsu novada skolās potenciālo skolēnu skaits varētu sasniegt 543, ja uz turieni dotos jaunieši no Priekuļu, Raunas, Jaunpiebalgas, Vecpiebalgas un Stalbes vidusskolām, kuras reorganizēt iesaka pētījumā "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā" autori.

Cēsīm ieteikts attīstīt abas novadā esošās ģimnāzijas un vidusskolu, un pētnieku norāda uz to, ka pilsētā ir daudzveidīgāks izglītības piedāvājums, kas varētu piesaistīt skolēnus no Vecpiebalgas novada. Savukārt Vecpiebalgas novada vidusskolu ieteikts reorganizēt. Pētnieki iesaka turienes jauniešiem doties mācīties uz Cēsīm vai Madonu, taču pieļauj, ka par spīti tam, ka Madona ir tuvāka, vairums varētu doties uz Cēsīm daudzveidīgāku izglītības iespēju dēļ.

Lai gan Priekuļu vidusskolā OCE indeksā ir 52,2%, kas ir apmierinoši, skolu ieteikts reorganizēt par pamatskolu, jo Cēsis un turienes skolas ir vien deviņu kilometru attālumā.

Raunas vidusskolā šogad nav atvērta 10.klase, un pētnieki norāda, ka šo skolu arī būtu nepieciešams pārveidot par pamatskolu, vidusskolēnus sūtot uz Cēsīm vai Smilteni.

Stalbes vidusskolu ieteikts reorganizēt par sākumskolu, jo ne vien vidusskolas posmā, bet arī pamatskolas posmā ir nepietiekams audzēkņu skaits.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)