Banner 980x90

"Cēsu siltumtīkli" pabeidz katlu mājas rekonstrukciju Turaidas ielā

"Cēsu siltumtīkli" pabeiguši katlu mājas rekonstrukciju Turaidas ielā, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja novada pašvaldībā.

Projekta ietvaros tika izbūvēts granulu katls Turaidas ielā 7, Cēsīs, Cēsu novadā, nodrošinot siltuma zudumu samazinājumu konkrētajā siltumavotā, samazinot kurināmā patēriņu un saražotās siltumenerģijas izmaksas.

Projektam ir pozitīva ietekme uz vidi. Siltumavota rekonstrukcija būtiski samazinās siltumnīcas efektu izraisošo gāzu un piesārņojošo vielu emisijas apjomu Cēsu pilsētā. Pārejot no fosilā kurināmā uz atjaunojamā kurināmā siltumavotu, atjaunojamo energoresursu īpatsvars pieaugs pret kopējo kurināmā apjoma siltumapgādes sistēmā, samazināsies patērētā kurināmā izmaksas un samazināsies CO2, norāda speciālisti.

Projekta ieviešanas rezultātā ir veicināta pilsētas siltumapgādes sistēmu attīstība, siltumapgādes pakalpojumu efektivitāte un vides aizsardzība, samazinot kaitīgo ietekmi uz cilvēku veselību un apkārtējo vidi un samazinot CO2 kvotu deficītu.

Projekta mērķis bija:
* Izbūvēt atjaunojamo energoresursu siltumavotu līdz 0.3 MW Turaidas ielā 7, Cēsīs, Cēsu novadā;
* samazināt kopējos siltumapgāde sistēmas siltumenerģijas zudumus;
* videi draudzīgu tehnoloģiju pielietošana;
* CO2 emisijas samazināšana;
* apkures tarifa iespējamā pieauguma ierobežošana.

Būvdarbus veica SIA "Rubate". Projekts tiek līdzfinansēts no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda.

Darbi tika īstenoti projekta "Atjaunojamo energoresursu siltumavota līdz 0.3MW izbūve Turaidas ielā 7, Cēsīs, Cēsu novadā" ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)