Banner 980x90

Cēsu sanatorijas internātpamatskolas 8.- 9.klašu skolēni Ēnu dienu pavadīs Žagarkalnā

Trešdien, 17.februārī, kad visā Latvijā tiks atzīmēta Ēnu diena, pirmoreiz kuplākā skaitā šīs dienas priekšrocības izmantos arī Cēsu sanatorijas internātpamatskolas pēdējo klašu skolēni, kas sadarbībā ar biedrību Cēsinieku klubs dienu pavadīs Žagarkalnā, kur varēs sekot dažādu darbinieku ikdienas gaitām un pilnvērtīgi aizvadīt projektu nedēļu savā skolā.
"Šonedēļ mūsu skolā ir projektu nedēļa, kuras tēma ir Veselīgs dzīvesveids, tāpēc radās doma bērniem Ēnu dienā iepazīt darbu kādā no uzņēmumiem, kas nodrošina iespēju uzturēt formā savu fizisko un garīgo veselību, jo skolā mācās bērni ar astmu, kam ikdienā īpaša uzmanība jāpievērš veselīgam dzīvesveidam," stāsta Cēsu sanatorijas internātskolas direktores vietniece izglītības jomā Lidija Putniņa. "Šīm idejām atsaucās mūsu sadarbības partneris – biedrība Cēsinieku klubs, kas iedrošināja un palīdzēja noorganizēt vizīti Žagarkalnā, kas aktīviem bērniem un jauniešiem ir iemīļota vieta."

Žagarkalnā viesosies Cēsu sanatorijas internātskolas 8. – 9.klašu skolēni, kas sekos līdzi slēpošanas instruktora darbam, iepazīs inventāra nomas darbinieku ikdienu, kā arī uzzinās, kā paiet darba diena Žagarkalna maiņas vecākajam, kurš ir atbildīgs par visu notiekošo uz kalna. Bērniem tā būs iespēja pavadīt dienu brīvā dabā un iepazīt Ēnu dienas tradīcijas.
{baneris}
Ēnu dienu jau desmito gadu Latvijā rīko organizācija Junior Achievement – Latvija, kuras laikā skolēni no 1.-12.klasei apmeklē dažādas darba vietas un uz vairākām stundām kļūst par dažādu darbinieku ēnām – vēro un izzina interesējošās profesijas ikdienu un noslēpumus.

Cēsinieku klubs ir domubiedru organizācija, kas apvieno esošos un bijušos cēsniekus – savas dzimtās pilsētas patriotus. Kluba biedri sanāk kopā, lai gūtu pozitīvas emocijas un uzturētu saikni ar Cēsīm, kā arī ģenerē un realizē radošus projektus, lai brīvprātīgi un pašaizliedzīgi palīdzētu Cēsīm kļūt par modernu, attīstītu un atpazīstamu pilsētu Latvijā un Eiropā. Cēsinieku kluba darbību atbalsta Īslande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu mehānisma un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu mehānisma ietvaros un Latvijas valsts ar Sabiedrības integrācijas fonda starpniecību.

Žagarkalna slēpošanas bāze darbojas jau 10 gadus un kopā ar Ozolkalnu veido lielāko slēpošanas kompleksu Baltijā, kas piedāvā ne tikai slēpošanas trases, bet arī profesionāli sagatavotus parkus snovbordam, slēpošanas un snovborda instruktoru pakalpojumus bērniem un pieaugušajiem, kā arī citas iespējas ziemas sporta veidu mīļotājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)