Banner 980x90

Cēsu pilsētas svētku laikā darbosies viduslaiku tirgus

Valmiera, 19.jūl., LETA. 22.jūlijā no plkst.11 līdz 19 Cēsu Pils dārzā norisināsies pasākums "Vēsturiskais Hanzas tirgus", aģentūrai LETA pavēstīja Cēsu Kultūras un Tūrisma centra pārstāve Andra Magone.

Pasākuma laikā varēs iepazīt un iemēģināt visdažādākās viduslaiku amatus, jo prasmes demonstrēs ādas apstrādātājs, tāšu pinējs, vienas adatas adītājs, celošanas meistars, metāla darba rīku kalējs, saktu darinātājs, maizes cepēja, dārzniece un podnieks.

Uz skatuves uzstāsies tautas mūziku folkloras kopu "Raksti", "Laiva", "Dzieti", "Māras bērni", "Skandinieki" un Ingas Karpiča, kā arī viduslaiku mūzikas izpildītāji no Sanktpētērburgas "Petit Trianon".

Viduslaiku tirgus nav iedomājams bez dažādām izklaidēm – leļļu teātri, cirku un uguns mākslinieku priekšnesumiem. Viduslaiku aktivitāšu centrā Cēsu pils kalpotāju pavadībā būs iespējams pārbaudīt attapību un fiziskās prasmes dažādās spēlēs un rotaļās. Darbosies lopu tirgus, kurā būs iespējams aplūkot visdažādākos mājdzīvniekus, un viens tirgus apmeklētājam mājup dosies ar "kaujamu aunu". Pasākuma noslēgumā simboliski tiks sadedzināts soda stabs. Tirgus atmosfēru paspilgtinās dažādi īpašie tēli – mūki, ielasmeita, ubagi un citi.

"Ar vārdu "tirgus" saprotam ne vien tirdzniecību, bet visplašāko kultūras un pieredzes apmaiņu", pauž Inguna Rauda, svētku satura autore un režisore. "Viduslaikos tirgus bija viena no centrālajām vietām pilsētā, kur sabrauca dažādu tautību tirgotāji, līdzi atvedot preces un jaunumus no visas Eiropas. Te sanāca dažādu kārtu un prasmju cilvēki – vietējie iedzīvotāji, amatnieki, zemnieki, lopu tirgoņi, brīnumus demonstrēja cirka mākslinieki un bija iespējams noskatīties leļļu teātra izrādes. Šīs tēmas maksimāli autentiski tad arī tiks apspēlētas Cēsīs pasākuma "Vēsturiskais Hanzas tirgus" laikā."

Kultūras programma "Vēsturiskais Hanzas tirgus" ir viena no šī gada Cēsu pilsētas svētku sastāvdaļām, kuru nākotnē ir plānots pārvērst par ikgadēju tradīciju, tādējādi popularizējot Hanzas vārdu un piesaistot arvien vairāk tūristus pilsētai. Pasākums tiek realizēts projekta "Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai (HANSA)" ietvaros ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda Centrālās Baltijas programmas 2014-2020.gadam atbalstu, un kura mērķis ir stiprināt vēsturiskās Hanzas savienības vērtības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)