Banner 980x90

Cēsu pilsētas sporta skola ar salidojumu atzīmē sešdesmitgadi

Aizvadītajā nedēļas nogalē ar salidojumu atzīmēta Cēsu pilsētas sporta skolas 60 dibināšanas gadadiena, vēsta laikraksts "Druva".

"Druva" raksta, ka  aizvadītie seši gadu desmiti skolai bijuši krasi atšķirīgi valstiskā attieksmē. Ja pirms gadiem 30 jaunatnes fiziskā sagatavotība izglītības jomā ieņēma ļoti nozīmīgu vietu un sporta treneri bija vieni no līderiem jaunatnes audzināšanā, tad, īpaši pēdējā desmitgadē, situācija mainījusies. Valsts sportam vairs nepiešķir tik lielu nozīmi. Sportošanu jaunatnei lielā mērā aizstāj pievēršanās informāciju tehnoloģijām, un valsts caur izglītības programmām to akceptē. Procesi gājuši tik dziļi, ka treneriem pēdējos četros gados nākas "sportot" arī politiskajā vidē, dodoties uz Saeimu piketēt, lai atgādinātu par sporta skolu nozīmi.

Viens no iespaidīgākajiem salidojuma brīžiem bija pieredzes bagāto treneru sumināšana. Lielu uzmanību ieguva deviņdesmitgadnieks Igors Vanadziņš - sporta pedagogs un organizators, basketbola pamatlicējs Cēsīs, viens no tiem, kurš pirms 60 gadiem bija klāt pie skolas pirmsākumiem.

Latvijas, Eiropas, pasaules, PSRS mēroga vieglatlētikas čempionu ielenkumā jau no pirmajiem salidojuma brīžiem atkal varēja būt leģendārais rūdītājs individuālā sportā Elmārs Ozols.

"Druva" vēsta, ka  salidojums bijušajiem audzēkņiem apliecināja - mainījušās ne tikai audzēkņu, bet arī treneru paaudzes. Cēsu novada domes Atzinības rakstus saņēma kā pieredzes ļoti bagātie, tā aizrautīgākie un darba spara pilnie treneri no vidējās paaudzes. Kopš novadu reformas, vairākus gadus, Cēsu Sporta skolā ir veidota sarežģītāka administratīvā sistēma, tā ļauj kopā turēties treneriem, bet trenēt skolēnus piecos novados. Cēsu, Pārgaujas, Priekuļu, Amatas un Vecpiebalgas pašvaldības jaunatnes sportu atbalsta caur vienotu skolu, kas ir arī metodiskais centrs. Katrā novadā ir nodrošinātas treniņu iespējas, sportisti var doties uz sacensībām tuvākās un tālākās vietās, talantīgākie saņemt īpašu atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)