Banner 980x90

Cēsu pilsētas pamatskola "Gribu būt mobils!" lielajā finālā

Cēsu pilsētas pamatskola iekļuvusi Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) konkursa "Gribu būt mobils!" lielajā finālā, uzzināja pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv.

Otrdien, 4.martā, plkst.13.00 notiks CSDD konkursa jaunajiem un topošajiem mopēdistiem "Gribu būt mobils!" lielais fināls! Tas norisināsies Biķernieku trases ēkā, S.Eizenšteina ielā 2, Rīgā.

Lielajā finālā piedalīsies septiņu reģionu pusfinālu uzvarētāji (reģionu rezultāti):
* komanda "Baložu vidusskola" no Baložu vidusskolas;
* komanda "Veterāni" no Nīcas vidusskolas;
* komanda "Velo ripo" no Cēsu pilsētas pamatskolas;
* komanda "Švācnāgā" no Talsu pamatskolas;
* komanda "Gāzi grīdā" no Ilūkstes 1.vidusskolas;
* komanda "Strauti - 1" no Strautiņu pamatskolas;
* komanda "Mēs no Ogres" no Ogres sākumskolas.

Dalībniekiem būs jāmērojas zināšanām par ceļu satiksmes noteikumiem un satiksmes drošību gan pie datora, gan satiksmes kartēs. Īpaši tiek gaidīti skolēnu sagatavotie mājas darbi Lielajam finālam, jo reģionālo pusfinālu darbos par atstarotājiem jaunieši demonstrēja gan izcilas zināšanas par satiksmes drošību, gan radošos talantus. Savukārt Lielajā finālā jauniešiem jau kā ekspertiem būs jāparāda prasmes, apmācot savas skolas 4.klašu skolēnus velosipēda vadītāja eksāmena kārtošanai un apliecības iegūšanai.

Konkursa "Gribu būt mobils!" Lielā fināla uzvarētāji dosies izglītojošā ekskursijā uz zinātnes parku "Phaeno" Vācijā. Fināla sacensību 2.vietas un 3.vietas ieguvēji saņems dāvanu karti, ko izmantot pēc saviem ieskatiem, lai dotos ekskursijā. Balvas iegūs arī pārējie Lielā fināla dalībnieki.

CSDD sacensību "Gribu būt mobils!" mērķis ir paaugstināt skolēnu zināšanas par satiksmes drošību un pilnveidot personīgās drošības garantēšanas iespējas. Konkurss orientēts arī uz mācīšanās procesa pilnveidi un zināšanu praktisku pielietošanu, jo 12-14 gadu vecumā skolēni ir gan gājēji, gan arī velosipēdisti un topošie / esošie mopēdisti, kam jāmāk pieņemt atbildīgi lēmumi arī sarežģītās satiksmes situācijās.

Konkurss "Gribu būt mobils!" ir viens no CSDD jau aptuveni 20 gadu garumā īstenotajiem izglītības projektiem bērniem un jauniešiem ceļu satiksmes drošības jomā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)