Banner 980x90

Cēsu pilsētas centrā vēlas samazināt atļauto braukšanas ātrumu

Rīga, 5.okt., LETA. Cēsu pilsētas lielākajā daļā atļauto braukšanas ātrumu varētu samazināt līdz 30 vai 40 kilometriem stundā, paredz pašvaldībā izstrādātas vadlīnijas "drošas, loģiskas, mierīgas un reizē raitas" satiksmes organizācijai pilsētā".

Pilsētas centrālajā daļā esot plāns noteikt rekomendējamo braukšanas ātrumu 30 kilometrus stundā.

Plāna izstrādātāja, Attīstības un būvniecības pārvaldes galvenā teritorijas plānotāja Evija Taurene skaidro, ka par priekšlikumiem labprāt saņemtu arī iedzīvotāju komentārus. Viņasprāt, 30 līdz 40 kilometru stundā atļautais braukšanas ātrums ir drošs un reizē pietiekošs, lai raiti nokļūtu tur, kur nepieciešams.

Savukārt plašos krustojumos ar horizontāliem marķējumiem paredzēts sašaurināt braucamo daļu, veidojot gājējiem drošas saliņas.

Plāns arī paredz visos krustojumos, kur tas ir iespējams, veidot gājēju pārejas. Vietās, kur pārredzamība ir ierobežota, plānots veidot paceltos krustojumus. Savukārt sabiedriski nozīmīgu objektu tuvumā paredzētas paceltās pārejas, kādas jau ir pie koncertzāles "Cēsis" un Rīgas Tehniskās universitātes filiāles Piebalgas ielā.

Skolu un bērnudārzu tuvumā bez ātruma vaļņiem un ierobežojošām zīmēm plānots lietot sarkanās krāsas marķējumus kombinācijā ar gājēju pārejām, kas ir pamanāms atgādinājums autovadītājiem, ka jābūt īpaši piesardzīgiem.

Savukārt dzelzceļa šķērsojumā ceļā uz sporta kompleksu un Cēsu Valsts ģimnāziju sadarbībā ar AS "Latvijas Dzelzceļš" plānots risināt sliežu šķērsošanas jautājumu, paredzot gājēju luksoforu.

Pašvaldība apņēmusies arī mazināt satiksmi vecpilsētas ielās. Lai to panāktu, tiek piedāvātas slēgt satiksmi periodiski, tādējādi radinot pilsētas iedzīvotājus pie sajūtas, ka automašīna vecpilsētā neiederas vai nav gaidīta. Vai arī tiek piedāvāts noteikt termiņu, kurā paredzēt vecpilsētas slēgšanu caurbraukšanai, izņemot piegādes un operatīvo transportu.

Plānots, ka vadlīnijās apkopotie risinājumi pakāpeniski tiks ieviesti Cēsu pilsētā.

Satiksmes drošības un mierināšanas risinājumu piemērošanas vadlīnijas Cēsu novadā izstrādātas kā plānošanas dokuments, kas paredzēts pašvaldības darba vajadzībām, plānojot infrastruktūras objektu izbūvi, pārbūvi, atjaunošanu.

Iedzīvotāji aicināti izteikt komentārus, sazinoties ar Cēsu novada pašvaldības Galveno teritorijas plānotāju Eviju Taureni elektroniski.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)