Banner 980x90

Cēsu pils pagalmā notiks dokumentālās filmas "Dubļi" pirmizrāde

24.jūlijā Cēsu pils pagalmā notiks režisora Daiņa Kļavas tēlaini emocionālās un vizuāli izsmalcinātās dokumentālās filmas "Dubļi" pirmizrāde. Jāuzsver, ka filmas pirmizrādi pavadīs dzīvā mūzika, kas līdz šim nav piedzīvots latviešu dokumentālā kino vēsturē. Lai skatītājiem sagādātu īpaši emocionālu gandarījumu, tā tiks rādīta Cēsu pils aizsarggrāvī (nosacīti - bedrē).
"Latvieši domā caur dubļiem un pasaule mums tādā dubliskā pastarpinājumā. Kā tie rodas, kā sadzīvo un kā/vai izzūd? Šīs tēzes ir pamatā mūsdienu neglobalizētam Latvijas lauku cilvēku vērojumam uz ainavas fona. Nav jāķeras pie statistikas un vispārējiem ekonomikas raksturojumiem, lai saprastu un sajustu to, kā mēs šodien jūtamies", papildinot filmas idejisko virzītāju Dainu Teters, saka D.Kļava.

Filma "Dubļi" apzināti ir veidota bez vārdiem, diktora teksta vai intervijām. "Dubļi" ir izteikti poētisks un glezniecisks kino. "Manuprāt, šis ir tas gadījums, kad kino maksimāli ir tuvojies glezniecībai un mūzikai, mazāk literatūrai", norāda D.Kļava.

"Vienu no senākajām latviešu dzīves gudrības formulām var izteikti ar vārdiem - DIEVS. DABA. DARBS. "Dubļi" ļauj palūkoties uz šīm vērtībām no cita, neparasta skatu punkta, un saprast, ka tās nezudīs, brienot pat caur ikdienas dubļiem..", tā par filmu saka Ieva Plaude-Rēlingere, KOLONNA akcionāre.

Īpašu pārdzīvojumu sagādās filmas mūzika, par kuru rūpējies jaunais, talantīgais latviešu komponists Jēkabs Jančevskis. Pirmizrādē to atskaņos Dace Zālīte (čells), Beāte Zviedre (soprāns), Jānis Tretjuks (klarnete), Jēkabs Jančevskis (klavieres). Filmas operators Valdis Celmiņš, mākslinieks Kristaps Epners, producents Ivars Zviedris.

"Dubļi" tapuši Anša Epnera studijā AVE ar Eiropas programmas Media, Valsts Kultūrkapitāla fonda, Latvijas Nacionālā kino centra, KOLONNA un citu labvēļu atbalstu. Īpašu paldies filmas uzņemšanas grupa saka visiem dubļu bridējiem!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)