Banner 980x90

Cēsu Pils dārzā atzīmē Miķeļdienas ražas svētkus

Anita Gušča/ Cesis24.lv
Anita Gušča/ Cesis24.lv
Sestdien, 24.septembrī, Cēsu Pils dārzā notiek "Miķeļdienas ražas svētki".

Senie latvieši Miķeļdienu jeb Apjumības atzīmēja, kad nakts un diena bija vienāda garuma. Tiek uzskatīts, ka ar šiem svētkiem iezīmējas vasaras beigas, kad visiem lauku darbiem jābūt padarītiem un ražai novāktai. Miķeļi ir ražas svētki un tirgus diena, kad ražotājiem un amatniekiem ir iespēja ar saviem izstrādājumiem iepazīstināt svētku apmeklētājus.

Miķeļdienas ražas svētki Cēsīs noslēgsies plkst.20.00, kad Vecajā tirgus paviljonā dejot gribētāji tiek aicināti uz Miķeļdienas balli. Pūtēju orķestra "Cēsis" pavadībā deju soļos iekustinās deju kolektīvs "Zelta virpulis" un balles deju klubs "Reveranss". Balles laikā darbosies bufete "Pie zeltītās kļavas". Ieeja ballē visiem dejot gribētājiem – bez maksas.

Miķeļdienas ražas svētku organizē p/a "Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs" sadarbībā ar Cēsu pilsētas sporta skolu, Cēsu pensionāru biedrību, LKLSSB Cēsu nodaļu un biedrību Resursu centrs sievietēm "Prieks’’.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)