Banner 980x90

Cēsu novads ierindots investīcijām pievilcīgāko pašvaldību "TOP 20"

Jānis Dombrava/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Jānis Dombrava/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Cēsu novads atzīts par vienu no investīcijām pievilcīgākajām pašvaldībām Latvijā, liecina Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) izveidotais Investīciju vides pievilcības indekss.

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā, indeksu VRAA veidojusi, izmantojot investīciju vides raksturošanai svarīgus faktorus. Indekss ļauj salīdzināt katras pašvaldības pievilcību jaunu investoru piesaistei.

Investīcijām pievilcīgāko 20 pašvaldību vidū ir visas Latvijas lielpilsētas, kā arī astoņas Rīgas reģiona pašvaldības un pa vienai pašvaldībai no Kurzemes, Zemgales un Vidzemes reģiona.

Par investīcijām vispievilcīgāko pašvaldību Latvijā atzīta Rīga. Cēsu novads topā ieņem dalītu 11.vietu ar Jūrmalu, Jēkabpili un Ogres un Aizkraukles novadiem.

Indeksa aprēķināšanai tiek izmantoti pavisam 32 dažādi rādītāji, kas raksturo sešas investīciju piesaistei būtiskas jomas – infrastruktūru, cilvēkkapitālu (pašvaldībā pieejamo darbaspēku), pārvaldības efektivitāti pašvaldībā, dzīves vides kvalitāti, teritorijas plānošanu un zemes izmantošanu pašvaldībā un ekonomiskās attīstības līmeni pašvaldībā.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)