Banner 980x90

Cēsu novada tūrisma objektos un pasākumos pērn nedaudz pieaudzis apmeklētāju skaits

Cesis24.lv
Cesis24.lv
Cēsu novada tūrisma objektos un ikgadējos pasākumos pagājušajā gadā ir nedaudz pieaudzis apmeklētāju skaits, salīdzinot ar gadu iepriekš, aģentūrai LETA pastāstīja Cēsu tūrisma attīstības un informācijas centra vadītāja Andra Magone.

Vienlaikus viņa piebilda, ka konkrētu tūristu skaitu Cēsīs pagājušajā gadā vēl nevar nosaukt, jo ir jāsagaida Centrālās statistikas pārvaldes dati par nakšņotāju skaitu.

Magone atzīmēja, ka jau vairākus gadus apmēram puse no pilsētas viesiem ir Latvijas iedzīvotāji, bet pārējā daļa ir tūristi no Krievijas, Vācijas, Igaunijas, Lietuvas un Apvienotās Karalistes.

Tāpat viņa pastāstīja, ka pilsētā pieaug tūristu skaits no Eiropas dienvidu valstīm, tostarp Spānijas, Itālijas un Francijas, kā arī starp pilsētas viesiem bijuši tūristi, piemēram, no Gvatemalas, Kuveitas, Bolīvijas, Kataras un Urugvajas.

Magone atgādināja, ka pērn Cēsis svinēja 810 gadu jubileju, līdz ar to pilsētā notika dažādi pasākumi. Visplašāk tūristu apmeklētais pasākums bija Cēsu jubilejas svinības jūlijā, kuras ilga trīs dienas. Šīs svinības apmeklēja vairāk nekā 60 000 cilvēku.

Pērn apmeklēti bija arī tādi pasākumi kā "Muzeju nakts", sarunu festivāls "Lampa", Cēsu pils Viduslaiku dienas, mūsdienu mākslas festivāls "Cēsis 2017", kā arī vairāki starptautiski sporta pasākumi. Gada noslēgumā pilsētas viesi aktīvi apmeklēja arī 11.novembra pasākumu, kā arī Jaunā gada sagaidīšanu Cēsīs.

Jau vēstīts, ka Cēsīs 810 gadu jubilejas svētki notika no 2016.gada 22. līdz 24.jūlijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)