Banner 980x90

Cēsu novada jaunievēlētā dome uz pirmo sēdi sanāks 22.jūnijā

Valmiera, 13.jūn., LETA. Cēsu novada pašvaldības pirmā domes sēde notiks 22.jūnija plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Jau vēstīts, ka pašvaldību vēlēšanās Cēsu novadā pārliecinājuši uzvarējusi partija "Vienotība", kuras sarakstā ar pirmo numuru kandidēja pašreizējais mērs Jānis Rozenbergs.

"Vienotība" vēlēšanās Cēsu novadā guvusi 67,36% balsu, kas ir ievērojami vairāk nekā pirms četriem gadiem, kad par partiju nobalsoja nepilni 40% vēlētāju. Partija šajā sasaukumā nodrošinājusi sev 11 deputātu vietas.

"Vienotībai" seko Latvijas Zemnieku savienība ar 10,27% balsu un diviem mandātiem, Latvijas Zaļā partija - 8,77% balsu un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 8,66% balsu, kura katra ieguvusi par vienai deputāta vietai domē.

Savukārt partija "Saskaņa" nav pārvarējusi 5% robežu, gūstot 243 jeb 3,72% balsu.

CVK datus apkopojusi no visiem sešiem vēlēšanu iecirkņiem Cēsu novadā. Pašvaldībā kopumā nobalsojuši 6544 cilvēki jeb 46,39% no balsstiesīgo skaita, bet derīgas vēlēšanu zīmes bijušas 6455.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)