Banner 980x90

Cēsu novada dome piešķir stipendijas jaunajiem speciālistiem

Cēsu novada dome apstiprinājusi jaunus saistošos noteikumus par pašvaldības stipendiju piešķiršanu speciālistu piesaistei Cēsu novadā. Sākotnēji stipendiju piešķiršanas mērķauditorija ir medicīnas specialitāšu pēdējā kursa studenti vai ārsti - rezidenti, kuri turpinātu darbu SIA "Cēsu klīnika".
Kā pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv ziņo Cēsu novada pašvaldībā, piesaistot jaunus speciālistus, klīnika reģiona iedzīvotājiem varēs piedāvāt daudzveidīgākus veselības aprūpes pakalpojumus un daļēji risinās ar paaudžu nomaiņu saistītus jautājumus.

Kā stāsta SIA "Cēsu klīnika" valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa, klīnika šajā gadā jau ir izveidojusi sadarbību ar vairākiem jaunajiem speciālistiem, kuri arī saņems finansiālu atbalstu.

"Jaunie saistošie noteikumi ir kā nākamais solis klīnikas personāla piesaistes programmai, kura izveidota un tiek realizēta, pamatojoties uz vidējā perioda stratēģiskās attīstības plānu Cēsu klīnikai 2014.- 2017.gadam," skaidro Liepa.

Šogad Cēsu novada pašvaldība stipendijām un studiju mācību maksas kompensācijai ir atvēlējusi 5 000 eiro.

Turpmāk, lemjot par finansējuma piešķiršanu, priekšrocības būs tiem studentiem, kuriem ir labākas sekmes un studiju apmeklētība, Cēsu novadā bijusi deklarētā dzīvesvieta vismaz 12 mēnešus, ir pozitīva atsauksme par savu studenta praksi no tās atbalstāmās jomas pārstāvja, kurš lūdzis pašvaldības atbalstu.

Tiesības ierosināt domei izskatīt jautājumu par atbalsta piešķiršanu speciālistu piesaistei ir Ikvienai juridiska personai, kura reģistrēta Cēsu novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)