Banner 980x90

Cēsu mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris uzstāsies Vidzemes Dziesmu dienā

Šajā nedēļas nogalē, 20.jūnijā, plkst.21.00 Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris piedalīsies Vidzemes Dziesmu dienas dižkoncertā Neikenkalna Dabas koncertzālē Dikļos, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas Izglītības metodiķe un kultūras pasākumu organizatore Kristīne Lāce.

Vidzemes Dziesmu dienas pasākumi sāksies jau plkst. 12.00 ar Latvijas lauku koru VIII konkursu Mazsalacas novada Kultūras centrā, savukārt plkst.16.00 Dikļu ev. – lut. baznīcā notiks svētbrīdis un Kocēnu kultūras nama jauktā kora "Imera" koncerts.

Īsi pirms dižkoncerta tā apmeklētājiem būs vienreizēja iespēja noklausīties, kā tiek ieskandināts mākslinieka Ivara Mailīša vides objekts "Skaņu birzs". Koncerta sākumā, dziedātājiem un klausītājiem sadarbojoties, vajadzēs noteikt Mazsalacas lauku koru konkursa Lielās balvas ieguvēju.

Kocēnu novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Eva Eglīte informē, ka dižkoncertā uzstāsies 650 jaukto un sieviešu koru dziedātāji no Vidzemes un visas Latvijas, 120 pūtēju orķestru dalībnieki, tostarp arī Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris, kā arī tradicionālās mūzikas grupas un koklētāju ansambļi. Apvienotais pūtēju orķestris pirmatskaņos Dikļu pūtēju orķestra vadītāja Valda Drulles skaņdarbu "Kocēnu svīta" piecās daļās – veltījums katram Kocēnu novada pagastam. Koncerta noslēgumā svētku kopkoris izpildīs izcilo Emiļa Melngaiļa "Jāņu vakaru", kā arī Reiņa Sējāna un Jāņa Šipkēvica juniora dzīves prieku apliecinošo skaņdarbu "Vindo".

Pasākuma izskaņā notiks svētku balle kopā ar grupu "Kantoris 04".

Ieeja uz visiem pasākumiem bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)