Banner 980x90

Cēsu mūzikas vidusskolas audzēkņi atgriezušies ar lieliskiem iespaidiem no Austrijas

Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas audzēkņi no 19.jūlija līdz 26.jūlijam viesojās Austrijas pilsētā Andorfā, kur notika starptautiskais pop un jazz mūzikas festivāls, pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv ziņo Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas Izglītības metodiķe un kultūras pasākumu organizatore Kristīne Lāce.

Pirmo reizi festivālā pārstāvēja Cēsu mūzikas vidusskolas jaunieši - Pauls Ēriks Skujiņš (čells) un Andris Vanags (čells), Zane Pakalne (vijole) un Audris Balodis (vijole), Mārtiņš Celms (trompete) un Elza Liepiņa (flauta). Audzēkņiem līdzi devās pedagogi Ilze Petrovska, kurai šoreiz bija jānomaina čella spēle uz basģitāru, un Agnis Krūzītis (alts).

Kā atzina skolotāja Ilze Petrovska "Piecu dienu laikā apguvām diezgan sarežģītu filmu mūzikas repertuāru. Nedēļas nogalē bija trīs koncerti. Papildus jaunieši apguva dažādu ansambļu spēles - improvizācijas pamatus, džeza, filmu mūziku un pasaules tautu mūziku."

Festivālam šogad apritēja 20 gadi. To organizēja vietējā apgabala mūzikas entuziasti Deniz Fait, kura pati ir apguvusi džeza vijoļspēli, viņas tēvs Verner Fait (Obojists) un altists Matthiass Schlager. Šī orķestra diriģents un mākslinieciskais vadītājs jau 14 gadus ir Igaunijas nacionālā orķestra trombonists un baroka ansambļa Hortus Music dalībnieks Peeter Margus

"Nedēļas laikā audzēkņi guva kopā muzicēšanas pieredzi, spēlējot repertuāru, kuru mācību procesā parasti neizmanto," vēstīja I.Petrovska, piebilstot, "varēja arī vērot citu valstu jauno mūziķu spēlēt prasmi un, protams, ieguvām jaunus draugus no Austrijas, Vācijas, Igaunijas, Spānijas un Itālijas."

Audzēkņi un skolotāji ir pateicīgi Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas vadībai un Cēsu novada pašvaldībai par atbalstu un iespēju apmeklēt šo festivālu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)