Banner 980x90

Cēsu muzejs saņēmis lielāko mākslas dāvinājumu savā pastāvēšanas vēsturē

Valmiera, 15. febr., LETA. Pagājušā gada nogalē Cēsu vēstures un mākslas muzejs saņēma vērtīgu dāvanu - Jaunpiebalgā dzimušā gleznotāja, mākslas kritiķa, pedagoga, Piebalgas mākslas muzeja izveidotāja Jēkaba Strazdiņa (1905-1958) mākslas darbu kolekciju.

Tas ir lielākais un vērtīgākais mākslas priekšmetu dāvinājums, ko muzejs jebkad saņēmis, informē Cēsu pilsētas pašvaldība.

Kolekcijas finansiāls novērtējums šobrīd nav iespējams, taču Cēsu domes Komunikācijas nodaļas vadītājs Kārlis Pots aicināja kolekciju uzlūkot kā "lielu muzejisku un vēsturisku" vērtību.

Jau patlaban vairāki Jēkaba Strazdiņa paša un kolekcijas darbi apskatāmi izstādē "Krāsās izteikts laiks. Māksla un mākslinieki Cēsīs 1900-1956".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)