Banner 980x90

"Cēsu klīnikas" pacientiem dubults prieks

Trešdien, 4.februārī, SIA "Cēsu klīnika" pacientus priecēja un uzmundrināja divi Dr.Klauni - Dr.Tūta (Ivita Goldberga-Miljone) un Dr.Guga (Guna Eglīte), pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja SIA "Cēsu klīnika" Projekta vadītāja Agnese Gaidelione.

Dr.Guga ikdienā praktizē Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā un šoreiz bija atbraukusi iepazīt ārpus galvaspilsētas strādājošo Dr.Klaunu darbu.

Jautājot Dr.Gugai par spilgtākajiem iespaidiem aizvadītajā darba dienā Cēsu klīnikas nodaļās, saņemam atbildi, ka ir jauki strādāt mīlīgās telpās. Bērnu slimību nodaļā ar dienas stacionāru izvietotajā spēļu istabā pazūd sajūta, ka esi slimnīcā.

Spēļu istabā ierīkotā spēļu māja ir vienkārši fantastika, tā palīdz viegli uzburt nepiespiestu gaisotni, kurā bērni var iejusties smieklu pasaulē. Slavējama ir klīnikas personāla atsaucība un ieinteresētība sadarboties ar Dr.Klaunu, strādājot tandēmā. Klauni māsiņām sniedz atbalstu pacienta uzmundrināšanā, lai novērstu domas no gaidāmas vai jau paveiktas nepatīkamās procedūras.

Dr.Guga atzīst, ka ir jauki slimnīcā sastapt bērnu, kuram līdzi nav mūsdienu elektronikas - klēpjdatoru un "aifonu", kas kavē laiku, tad Dr.Klaunam ir vieglāk nodibināt kontaktu ar bērnu. Tā kā ne vienmēr mazajiem pacientiem ir līdzi piederīgie, tad Dr.Guga novēl kolēģei jau tuvākajā laikā tikt pie tandēma klauna, kas ļautu iepriecināt vel vairāk bērnu.

Novēlējumam pievienojas arī sertificēta pediatre Sandra Kide, jo daudzi pacienti pozitīvi novērtē Dr.Klauna klātesamību. Rotaļājoties un sarunājoties ar Dr.Klaunu, bērni un pieaugušie atraisās, pasmaida, un viņu diena kļūst gaišāka. Kā akcentē Bērnu slimību nodaļas ar dienas stacionāru virsmāsa Anita Rožkalna, bērni, atkārtoti atgriežoties klīnikā, bieži jautā māsiņām: "Kur ir klauniņš?" Nodaļas darbinieki ir lepni, ka viņu kolektīvam pievienojusies Dr.Tūta.

Dr.Tūtu varam sastapt Cēsīs, Slimnīcas ielā 9, katru trešdienu no plkst.10.00 līdz 13.00, sniedzot atbalstu lieliem un maziem pacientiem, kā arī viņu piederīgajiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)