Banner 980x90

Cēsu klīnika paplašina piedāvāto operāciju klāstu

Cēsu klīnikas dienas ķirurģijas nodaļā ir uzsāktas jaunas operācijas pacientēm ar urīna nesaturēšanas problēmām, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja SIA "Cēsu klīnika" projekta vadītāja Agnese Gaidelione.
Viņa norāda, ka operācijas veic ārstes-ginekoloģes Elīna Lauva un Jolanta Krauze. Operācijas tiek apmaksātas no Nacionālā veselības dienesta pacientēm, kurām operācijas absolūta nepieciešamība ir pierādīta ar specifiskiem izmeklējumiem un urologa slēdzienu. Ģimenes ārstiem ierosinām, saņemot sūdzības par šādām problēmām, nosūtīt pacientes pie ginekologa.

Stresa jeb slodzes urīna nesaturēšana ir patvaļīga urīna noplūde no urīnpūšļa, ko rada spiediena paaugstināšanās vēdera dobumā. Tas var notikt fiziskas slodzes laikā, klepojot, šķaudot, smejoties, noliecoties, lecot, skrienot un ceļot smagumus

Beziestiepuma atbalsta lentas ievietošana ir minimāli invazīva un efektīva ķirurģiska metode urīna nesaturēšanas ārstēšanai. Šī metode ir rezultatīva, ārstējot slodzes un jaukta tipa urīna nesaturēšanu. Tā ir vienīgā šāda veida ārstēšana ar pierādītiem klīniskajiem rezultātiem ilgtermiņā.

Klīniskie pētījumi pierāda, ka 98% sieviešu, kuras ārstētas ar beziestiepuma atbalsta lentas ievietošanu, vēl 11 gadus pēc operācijas nesaskaras ar urīna nesaturēšanu vispār vai arī noplūdes ir ievērojami mazākas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)