Banner 980x90

Cēsu klīnikā jauns valdes sastāvs

Otrdien, 11.decembrī, notika SIA "Cēsu klīnika" valdes sēde. Tās centrālais jautājums bija jaunā valdes sastāva apstiprināšana, jo esošā sastāva pilnvaru termiņš beidzas šī gada 17.decembrī, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Cēsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Andris Vanadziņš.

Cēsu klīnika ir Cēsu novada pašvaldībai piederoša ārstniecības iestāde. Likums "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām" nosaka, ja pašvaldības uzņēmuma kapitāla daļu turētājs ir pašvaldība, šajā likumā paredzētos kapitāla daļu turētāja lēmumus pieņem pašvaldības domes priekšsēdētājs. Savukārt uzņēmuma valde pieņem lēmumus visos sabiedrības darbības jautājumos, izņemot tos, kuros lēmumus saskaņā ar šo likumu un sabiedrības statūtiem pieņem attiecīgi pašvaldības dome, kā arī dalībnieku sapulce

Kā informēja Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders, saskaņā ar novada pašvaldības rīkojumu pašvaldības iekšējā revidente novembrī veica "Cēsu klīnika" saimnieciskās darbības dokumentālu revīziju par finansiālo stāvokli un darbības efektivitāti, krājumu uzskaiti un ēdināšanas pakalpojumu organizēšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām. Revīzijā konstatēts, ka  valde nav nodrošinājusi kapitālsabiedrības pietiekamu vadību, jo atklāti normatīvo aktu pārkāpumi un finanšu līdzekļu neekonomisks izlietojums. Ir saņemts arī Valsts Veselības inspekcijas akts par trūkumiem valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu finansējuma uzskaitē.

Lai novērstus šos trūkumus domes priekšsēdētājs G. Šķenders pieņēma lēmumu veikt izmaiņas "Cēsu klīnika" valdes sastāvā. Jaunais valdes sastāvs apstiprināts šādā sastāvā – Guntars Kniksts (valdes priekšsēdētājs), Voldemārs Vaivods, Aivija Zerne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)