Banner 980x90

Cēsu klīnikā 2014.gadā jaundzimušo skaita pieaugums

Pagājušajā gadā Cēsu klīnikā reģistrētas 507 dzemdības, kas, salīdzinot ar 2013.gada 430 dzemdībām, ir ievērojams pieaugums, informē Cēsu klīnikas Dzemdību-ginekoloģijas nodaļas vecākā vecmāte Veronika Medne .

Valsts kļuvusi bagātāka par 510 Cēsīs dzimušiem bērniem, tajā skaitā ar trīs dvīņu pāriem. No tiem 250 meitenēm un 260 puikām.

Gada sākumā pirmie piedzimuši divas meitenītes un viens puisītis. 2015.gada 1.janvāra rītā plkst.01.29 meitenīte no Salacgrīvas, bet plkst.23.35 Cēsu klīnikā piedzima meitenīte no Amatas novada, Drabešu pagasta. Cēsu 2015.gada pirmais novada bērns- ņiprs puika pasaulē ieradās 2.janvārī plkst.13.50!

Kā vienu no 2015.gada prioritātēm Cēsu klīnikas valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa uzskata turpināt Cēsu klīnikas attīstību atbilstoši Valsts pamatnostādnēm un prioritātēm veselības aprūpē. Šajā gadā plānots turpināt paaugstināt moderno tehnoloģiju efektīvu izmantošanu un medicīnas pakalpojumu kvalitātes tālāko attīstību. 2015.gadā noslēgsies Garīgās veselības centra un Tuberkulozes un plaušu slimību kabineta pārcelšana uz Slimnīcas ielu 9.

SIA "Cēsu klīnika" piedāvā pacientiem izmantot deviņas jaunas programmas. Sešas no tām ir rehabilitācijas programmas, savukārt trīs - diagnostikas programmas. Procedūras tiks izvēlētas, konsultējoties ar ārstu, ņemot vērā klienta veselības stāvokli un diagnozi.

Rehabilitācijas programmas tiek piedāvātas, izvērtējot rehabilitācijas potenciālu un, protams, arī pacienta iespējas. Nosakot rehabilitācijas potenciālu, tiek ņemti vērā vairāki faktori – diagnoze, blakus saslimšanas, komplikācijas, vecums, motivācija un piederīgo spēja iesaistīties rehabilitācijas procesā.

Veselības atjaunošanas programmas ietver: speciālistu konsultācijas un dažādu veidu izmeklējumus kā arī uzturēšanos dienas stacionārā, kad tiek izvēlēta kāda no diagnostikas programmām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)