Banner 980x90

Cēsu Jaunā skola akreditāciju varētu saņemt nākamajā mācību gadā

Nākamajā mācību gadā Cēsu Jaunā skola varētu saņemt akreditāciju, aģentūru LETA informēja skolas direktore Dana Narvaiša.

Ja dokumentu sagatavošana un darbu plānošana izdosies, kā cerēts, jau pavasarī skola varētu iesniegt lūgumu akreditācijai, pēc kā trīs mēnešus vēlāk būtu iespējams saņemt pozitīvo novērtējumu.

Akreditācija atvieglošot finanšu jautājumu un daļēji palīdzēšot nodrošināt arī skolas pedagogu algas, pastāstīja Narvaiša. Tajā pašā laikā viņa norādīja, ka ar pieteikumu skola nesteidzas, jo labāk esot pilnībā nodrošināt, ka visas prasības ir izpildītas, un akreditāciju veikt tikai tad.

Tomēr jau patlaban Jaunā skola meklējot finansējuma iespējas dažādos virzienos. Tuvākajā laikā tikšot uzrunātas ne tikai Cēsu, bet arī apkārtējo novadu pašvaldības, kuru iedzīvotāju bērni apgūst mācības Cēsu Jaunajā skolā. Iesniegumā pašvaldībām tikšot lūgts izskatīt iespēju skolai novirzīt finansējumu, kas pašvaldības budžetā paredzēts konkrēto bērnu izglītības iespēju nodrošināšanai.

Tajā pašā laikā viņa norādīja, ka pašvaldību finansējums skolai noteikti nebūšot vienīgais avots, jo tādējādi pastāvētu risks izglītības iestādei pazaudēt savu unikalitāti, pielāgojoties pašvaldību prasībām.

Līdzekļu piesaistei tiekot uzrunāti arī ārvalstu investori un ārzemju fondi, kas investē privātskolās, kam gan Cēsu Jaunā skola nešķiet pārlieku saistoša, jo Latvijā izglītība ir salīdzinoši dārga un arī skolēnu skaita ziņā Cēsu Jaunā skola neplāno būt "pelnoša iestāde", atzina Narvaiša.

Pozitīvs elements esot straujais ziedojumu pieaugums skolas darbībai, kas ar savu finansējumu palīdz nodrošināt izglītības iestādes pakalpojumu, norādīja skolas direktore. Tāpat skola startējot vairākos projektos līdzekļu piesaistīšanai.

LETA jau ziņoja, ka Cēsu Jaunā sākumskola savu darbu sāka septembrī ar vien deviņiem audzēkņiem, tostarp sešiem pirmsskolas vecuma grupā un trim 2.klases grupā.

Toreiz Narvaiša atzina, ka nelielajam apmācāmo bērnu skaitam esot arī pozitīvā puse, jo ir iespējams vielu apgūt ar individuālu pieeju. Skolas direktore arī atzīmēja, ka jau iepriekš skolas darbinieki un izglītības iestādes idejas iniciatora - biedrības "Ģimenes izglītības centrs "Cēsis" pārstāvji - vienojušies, ka katrā grupā maksimālais mācāmo skaits būs 16, lai nodrošinātu individuālās pieejas iespēju.

Sākumskolas grupu, pēc Narvaišas teiktā, māca divi audzinātāji, bet 2.klases grupu skolo viens skolotājs un trīs mūzikas, mākslas un sporta pasniedzēji, kas ir sava amata meistari un praktiķi savā ikdienā.

Skolas darbības pamatā ir citāda pieeja izglītības standartu, obligāto zināšanu un prasmju mācīšanā, tā iepriekš aģentūrai LETA norādīja Narvaiša. Viņa atklāja, ka skola ir unikāla ar atkāpšanos no 40 minūšu standarta, tā vietā dienu plānojot kā kompleksu mācību un attīstības laiku. Mācību vielas plānošana, pēc skolas direktores teiktā, Cēsu Jaunajā sākumskolā notiks pēc klasiskā plāna - sākumskolas izglītības apgūstamās vielas standarta secības.

Narvaiša pastāstīja, ka skolu ir dibinājusi Cēsu vecāku biedrība "Ģimenes izglītības centrs "Cēsis" ar mērķi sniegt bērniem iespēju apgūt nepieciešamās zināšanas reālajai dzīvei iespējami pietuvinātā vidē - ar uzdevumiem, tajā pašā laikā iespējām mainīt plānus un pašiem meklēt risinājumus, kā uzdevumus izpildīt.

Tāpat ziņots, ka novembra beigās Cēsu uzņēmēju forumā Cēsu Jaunā skola ieguvusi novadā iepriekš nebijušu nomināciju - "Balva sociālā uzņēmējdarbībā", aģentūrai LETA pastāstīja Cēsu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ance Saulīte. Skola apbalvojumu ieguvusi par veiksmīgu darbu kā pirmā privātā izglītības iestāde novadā, kas strādā pēc inovatīva un iepriekš neizdzīvota modeļa mazajiem skolēniem un bērnu vecākiem, pastāstīja Saulīte.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)