Banner 980x90

Cēsu izstāžu namā viesosies izrāde par Kārli Padegu

Ceturtdien, 7.maijā, plkst.19.00 izrāde par gleznotāju un grafiķi Kārli Padegu (1911-1940) aktiera un režisora Vara Piņķa redzējumā viesosies Cēsu izstāžu zālē, pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv ziņo organizatori.

Izrādes Padegs un Padegs scenāriju, iedvesmojoties no J.Kalnača grāmatas "Rīgas dendijs un autsaiders. Kārlis Padegs" un izmantojot izvilkumus no 20.gs. 20./30.gadu preses, rakstījis dramaturgs Ivo Briedis.

Scenogrāfs Māris Ruskulis izrādes scenogrāfijā iekļāvis vairākus desmitus Padega darbu reprodukciju.

"Izrāde ir Padega, ko spēlē Mārtiņš Upenieks, ironiska un atklāta saruna un dialogs pašam ar sevi, saviem mākslas darbiem un savu "iekšējo balsi", mākslas kritiķi, mīļoto sievieti, vērotāju no malas... Visus šo tēlus iemieso aktrise Ingas Tropa. Izrāde par šo dīvaino un ģeniālo šausmu zīmētāju stāsta par estētisku, dekadentisku pašiznīcināšanos, par nežēlību un vienlaikus milzīgu mākslas un dzīves mīlestību," norāda režisors Varis Piņķis.

Biļetes izrādes norises vietā pieci eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)