Banner 980x90

Cēsu dzelzceļa stacijā skatāma izstāde "Art ist Cēsis 810"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Biedrība "Art Cēsis" Cēsu dzelzceļa stacijā no 14.decembra līdz 22.decembrim no plkst.12.00 līdz plkst.18.00 aicina uz mākslas izstādi "Art ist Cēsis 810", pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Izstādē skatāmi gleznotāju - Andra Eglīša, Anša Butnora, Anša Rozentāla, Artas Kalniņas, Jāņa Blanka, Kristīnes Rozenbergas, Reiņa Liepas, Rituma Ivanova, Signes Vanadziņas un Zīles Ziemeles aizvadītās vasaras, gleznotāju skolā Cēsīs tapušie darbi.

Mākslinieki restauratora Dmitrija Laščetko vadībā šīs vasaras plenērā turpināja skolas pamatuzdevumu – izzināt, mācīties un prakstiskajā darbā atklāt senu glezniecības stilu – eļļas glezniecību holandiešu tehnikā. Šī glezniecības tehnika ir unikāla ar savu smalko, perfekto otas pieskārienu, dažādu eļļu sastāvu krāsās, bez tik ierastās terpentīna piedevas. No gleznotājiem tā prasa zināšanas, pacietību, perfektu darba izpildi. Mākslinieki savas sajūtas izteikuši gleznās - ielu, parku, ēku, cilvēku un dabas stāstos. Izstādes apmeklētājus aicinām rast savu atbildi jautājumam – "kas man ir Cēsis?"

Izstādes vieta – Cēsu dzelzceļa stacija – nav izvēlēta nejauša. Šis, Cēsu 810 gadu jubilejas gads bijis piesātināts ar notikumiem, un katrs notikums ir bijis kā pieturas punkts cēsnieka, Cēsu pilsētas viesa dzīvē. Stacija ir vieta, no kuras ceļi aizved, bet paliek izjūtas, atmiņas, radošums. Zīmīgi, ka 2009.gadā ar mākslas vilcienu Rīga – Cēsis īpašo reisu, turpat līdzās dzelzceļa stacijai, vecajā noliktavā atklāta cēsnieka Andra Eglīša gleznu izstāde "Es gribu būt tur…". Gadu gaitā šis aicinājums atvedis arī citus, profesionālus, Latvijā un pasaulē atzītus māksliniekus, kas savas dzimtas saknes raduši Cēsīs, Cēsu un Vidzemes apkārtnē un pēc septiņiem gadiem, vietu savu gleznu izstādei raduši Cēsu dzelzceļa stacijā. Kā jau pienākas, gleznotāju radošā "bagāža" 10 dienas glabāta un aplūkojama izstādē "Art ist Cēsis 810".

Izstādi organizē biedrība "Art Cēsis", atbalsta p/a "Cēsu Kultūras un tūrisma centrs". Ieeja izstāžu zālē Dzelzceļa stacijas kreisajā pusē. Ieeja bez maksas. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)