Banner 980x90

Cēsu Centrālajā bibliotēka norisināsies kinolektorijs 

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Trešdien, 18.janvārī, plkst.18.00 Cēsu Centrālā bibliotēka aicina apmeklēt otro daļu kinolektorijam "Cēsis 20.gadsimta dokumentālā kino kadros", pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Kopš 2016.gada rudens bibliotēka savu novadpētniecības krājumu ir papildinājusi ar unikālu vērtību - filmu kopijām par Cēsīm no Latvijas Valsts Kinofotofonodokumentu arhīva dokumentālo filmu fonda.

Lai iepazīstinātu pilsētas iedzīvotājus un citus interesentus ar vēsturiskajām video liecībām par Cēsīm, plānots organizēt vairākus filmu demonstrējumus. Šobrīd kolekcijā skatāmi 37 kinodokumentu fragmenti un sižeti no 1930. līdz 1975.gadam par Cēsu dzelzceļa stacijas celtniecību, Cēsu alus darītavas meistariem, par Cēsu Kultūras nama darbu un par citām tēmām.

Cēsnieki aicināti nākt uz otro filmu demonstrējumu vakaru bibliotēkā un noskaidrot, vai izdevies atpazīt Cēsis vēsturiskajos kino kadros.

Vēsturiskos notikumus komentēs vēsturnieks Daumants Vasmanis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)