Banner 980x90

Cēsu Centrālā bibliotēka - bibliotēka ģimenēm

Otrdien, 17.februārī, dienu pirms atjaunotā Cēsu Centrālā bibliotēka ver durvis lasītājiem, notika svinīgā ēkas atklāšanas ceremonija, kurā bibliotēkas darbinieki pateicās visiem rekonstrukcijas projektā iesaistītajiem, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Cēsu Centrālās bibliotēkas direktore Natālija Krama, atklājot ēku, uzsvēra, ka jaunās bibliotēkas funkcija ir ne tikai telpa grāmatām, bet arī telpa macībām, atpūtai un komunikācijai. "Mēs esam ieguvuši savu Gaismas pili, kas ir kļuvusi par īpaši lielisku vietu ģimenēm ar bērniem," pauda Krama.

"Līdz ar rekonstruētās bibliotēkas atklāšanu cēsnieki ir ieguvuši jaunu sabiedrisku centru, kas ne tikai vizuāli bagātina pilsētu, bet būs ieguvums arī katram cēsniekam," norāda Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.

Priekšsēdētājs pateicās bibliotēkas vadītājai par neatlaidību un ieguldīto darbu un novēlēja divkārt lielāku prieku, strādājot modernajā bibliotēkā. Tāpat Cēsu novada pašvaldība kopā ar bibliotēku teica paldies visiem projektā un būvniecībā iesaistītajiem darbiniekiem, arhitektam Jurim Pogam un būvniekiem.

Bibliotēkas darbiniekus bija ieradušies sveikt Cēsu apkārtējo novadu vadītāji, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un citu Latvijas bibliotēku pārstāvji, Cēsu kultūras un mākslas darbinieki un draugi.

Projekta mērķis bija izveidot daudzfunkcionālu reģiona un novada bibliotēku, dažādojot un paplašinot pakalpojumu klāstu, veicinot to pieejamību visiem iedzīvotājiem un palielinot pilsētas pievilcību, tādejādi sekmējot reģiona konkurētspēju un pievilcību darba un dzīves apstākļiem.

Projekts "Cēsu Centrālās bibliotēkas ēkas renovācija un pieejamības nodrošināšana" sākts 2013.gadā un tika īstenots ES līdzfinansētās aktivitātes "Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai" gaitā.

Kopējās projekta izmaksas ir 2 918 405 eiro. No tiem Cēsu novada pašvaldības finansējums ir 437 058 eiro apmērā, ERAF finansējums - 2 417 360 eiro, valsts budžeta dotācija 63 987 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)