Banner 980x90

Cēsu apkaimes skolēni dodas pa pēdām senatnei

Ik rudeni skolēniem ir iespēja sacensties erudīcijas konkursā, kuru Cēsu vēsturiskā rajona 7.-9. klašu audzēkņiem rīko Cēsu Bērnu un jauniešu centrs, vēsta laikraksts "Druva".

"Druva" raksta, ka iespēju ārpus mācību stundām iedziļināties vēsturiskās tēmās, apliecināt zināšanas komandu spēlē konkursā "Pa senatnes pēdām" savus audzēkņus šogad mudināja skolotāji Ineta Elksne no Jaunpiebalgas vidusskolas, Anžela Kovaļova no Liepas pamatskolas, Aivars Karlsons no Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas, kā arī Amanda Beķere un Margarita Grāvere no Cēsu pilsētas pamatskolas.

Uz konkursu komandas ieradās ar mājās paveiktu uzdevumu - radīt vēstures pētnieku maršrutu pa vēsturisko Cēsu rajonu, aprakstot objektus, kas jāredz, aprēķinot laiku un finanses, kas tiks tērēti ceļā.

Pašā vēstures epicentrā jaunie vēstures erudīti nokļuva, ienākot Cēsu Vēstures un mākslas muzejā, kurā šogad izveidota plaša ekspozīcija. Tā arī kļuva par pamatu, lai skolēni sīvā konkurencē ar vienaudžiem noskaidrotu, kuri visprecīzāk pratuši izpētīt sarkanbaltsarkanā karoga vēsturi.

Noslēgums izvērtās īsti saspringts - uzvaru svinēja Cēsu pilsētas pamatskolas komanda, tikai parp unktu apsteidzot jaunpiebalgas vidusskolas jauniešus, vēsta "Druva".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)