Banner 980x90

"Cēsu alus"/"Lekrings" izcīna smagu uzvaru pār "Valmiera"/ViA

Pašreizējā Latvijas čempionvienība vīriešu florbolā "Cēsu alus"/"Lekrings" otrdien vietējā čempionāta mačā grūtā duelī ar 5:4 (2:3, 2:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja "Valmiera"/ViA komandu.

Pirmo divu trešdaļu laikā Valmieras komandai izdevās nonākt vadībā ar 2:0 un 3:1, taču ikreiz mājinieki spēja rast atbildi un rezultātu izlīdzināt. Spēles 29.minūtē Jānis Melderis valmieriešus izvirzīja vadībā ar 4:3, bet nedaudz vairāk kā desmit minūtes vēlāk Andris Malkavs panāca izlīdzinājumu.

Pamatlaika turpinājums un vēlāk sekojošais papildlaiks noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet uzvaras vārtus pēcspēles metienu sērijā par labu Cēsu klubam guva Aleksandrs Abramovs.

"Cēsu alus"/"Lekrings" sastāvā divus vārtus guva Toms Šmits.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā mazumtirgotājs "Elvi" kļuva par šī gada Latvijas florbola virslīgas ģenerālsponsoru. Noslēgtā līguma finansiālā puse netiek atklāta, tomēr ar tā palīdzību plānots nodrošināt visu čempionāta izslēgšanas turnīra spēļu translēšanu internetā, kā arī piedalīties U-19 izlašu sagatavošanā un līdzjutēju piesaistīšanā klubu spēlēm.

Čempionāta kopvērtējumā "Mogo-RTU"/"Rockets" kontā ir 61 punkts 24 spēlēs, bet no tās par pieciem punktiem atpaliek čempione "Cēsu alus"/"Lekrings", kas aizvadījusi par maču mazāk. "Lielvārde" ar 48 punktiem 24 mačos atguvusi trešo vietu, bet no tās par diviem punktiem atpaliek "Rubene", kurai arī divas spēles rezervē. Tikmēr 43 punkti 21 cīņā ir "Rīgas" rēķinā.

"Mogo-RTU"/"Rockets" un "Lielvārdei" regulārajā čempionātā jāaizvada vēl tikai pa vienai spēlei.

Sestajā vietā ar 38 punktiem 23 spēlēs ir "Ulbroka"/"FS Masters" florbolisti, bet labāko astoņnieku ar attiecīgi 38 un 32 punktiem noslēdz "Kurši" un "Bauska".

Čempionātā bez gūtiem punktiem cīnās vienīgi "Jelgavas novads", kas piedzīvojis 22 zaudējumus.

Arī šajā Latvijas vīriešu čempionāta sezonā piedalās 14 komandas - 13 klubi un Latvijas junioru U-19 izlase, kas gatavojas pasaules čempionātam. Juniori aizvadīs tikai vienu apli - 13 mājas spēles, kas notiks Rīgā un Lielvārdē, bet cīņā par medaļām neiesaistīsies.

Čempionāta izspēles kārtības būtiskākā izmaiņa ir tikai vienas finālspēles aizvadīšana par čempionu kausu un zelta medaļām. Tikmēr komandas, kas regulārā turnīra laikā neiekļūs labāko astotniekā un neiegūs tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs, saglabājot jau izcīnītos punktus, aizvadīs vēl divu apļu turnīru, kurā noskaidros vienu neveiksminieci, kurai būs jāatstāj virslīga.

Kā ziņots, pērn vīriešu čempionāta finālsērijā "Cēsu alus"/"Lekrings" ar 4-1 pieveica "Lielvārdes" komandu, bet dāmu turnīrā Kocēnu "Rubene" ar 4-0 pieveica "Ķekavu".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)