Banner 980x90

"Cēsu alus"/"Lekrings" florbolisti iekļūst Latvijas čempionāta pusfinālā

Uzvaras, kas nodrošināja komandu iekļūšanu vīru "Elvi Florbola līgas" pusfinālā, sestdien, 7.martā, izcīnīja "Mogo-RTU"/"Rockets" un "Cēsu alus"/"Lekrings" komandas.

"Mogo-RTU"/"Rockets" savās mājās ar rezultātu 10:7 (4:5, 3:2, 3:0) pieveica "Valmieru"/ViA vienību.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar pieciem gūtiem vārtiem bija Kārlis Bulāns. Savukārt "Valmieru"/ViA rindās rezultatīvākais bija Aigars Belasovs, kuram trīs precīzi metieni.

Līdz ar to sērijā līdz četrām ar 4-1 uzvarēja "Mogo-RTU"/"Rockets" vienība, kura pusfinālā tiksies ar "Lielvārdes" komandu.

Tikmēr citā ceturtdaļfināla spēlē "Cēsu alus"/"Lekrings" ar rezultātu 7:1 (3:0, 3;1, 1:0) pieveica "Ulbroka"/"FS Masters" vienību.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās bija Emīls Dzalbs, kurš izcēlās ar trim precīziem metieniem. Savukārt "Ulbroka"/"FS Masters" rindās vienīgos vārtus guva Ainārs Juškēvičs.

Sērijā ar 4-1 uzvaru izcīnīja "Cēsu alus"/"Lekrings" komanda, kurai pusfinālā stāsies pretī Kocēnu "Rubene".

Kā zināms, citās ceturtdaļfināla sērijās panākumus ar 4-0 guva Kocēnu "Rubene" un "Lielvārde".

Arī šajā Latvijas vīriešu čempionāta sezonā piedalās 14 komandas - 13 klubi un Latvijas junioru U-19 izlase.

Čempionāta izspēles kārtības būtiskākā izmaiņa ir tikai vienas finālspēles aizvadīšana par čempionu kausu un zelta medaļām. Tikmēr komandas, kas regulārā turnīra laikā neiekļuva labāko astotniekā un neieguva tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs, saglabājot jau izcīnītos punktus, aizvada vēl divu apļu turnīru, kurā noskaidro vienu neveiksminieci, kurai būs jāatstāj virslīga.

Tikmēr "Elvi Florbola līgas" dāmu turnīrā uzvaru izcīnīja "Rubene" komanda, kas ar rezultātu 7:2 (5:1, 2:0, 0:1) pārspēja RSU florbolistes.

Rezultatīvākā spēlētāja uzvarētāju rindās bija Liene Adamane, kurai divi gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles. Savukārt RSU komandas labā vienīgos vārtus guva Santa Neiman un Santa Muceniece.

Sieviešu virslīgas kopvērtējumu ar 18 spēlēs izcīnītiem 46 punktiem uzvaru izcīnīja "Rubene", "Ķekavas" kontā ir 38 punkti, "Bulldogs" regulāro sezonu noslēgusi ar 21 punktu, bet RSU florbolistes pie punktiem nav tikušas, ciešot zaudējumus visās 17 spēlēs.

Svētdien tiks aizvadīta pēdējā regulārā čempionāta spēle, kurā "Ķekavas" komanda tiksies ar RSU vienību.

Sieviešu turnīrā šosezon palikušas vien četras komandas, virslīgā vairs nestartējot "Ādažiem". Pirmajā posmā tiek izspēlēts sešu apļu regulārais turnīrs, kurā noskaidroti pusfināla pārus izslēgšanas spēlēm. Pusfināla sērijas ritēs līdz kādas komandas četrām uzvarām, bet medaļu liktenis tiks noteikts vienā mačā.

Kā zināms, janvāra izskaņā mazumtirgotājs "Elvi" kļuva par šī gada Latvijas florbola virslīgas ģenerālsponsoru. Noslēgtā līguma finansiālā puse netiek atklāta, tomēr ar tā palīdzību plānots nodrošināt visu čempionāta izslēgšanas turnīra spēļu translēšanu internetā, kā arī piedalīties U-19 izlašu sagatavošanā un līdzjutēju piesaistīšanā klubu spēlēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)