Banner 980x90

Cēsu 810.jubilejas gadā gaidāmi vairāki sporta pasākumi

Cēsu 810.jubilejas gadā Cēsu novada iedzīvotājiem un viesiem būs piedāvāts plašs pasākumu klāsts dažādos sporta veidos, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Riteņbraukšana

Šajā pavasarī brīvdabas sporta aktivitāšu sezonu, kā ierasts, atklās SEB MTB maratons Cēsis - Valmiera, kuram starts paredzēts jau 24.aprīlī. Savukārt, 26.jūnijā Cēsīs pirmo reizi norisināsies Velo festivāls, kura laikā notiks Latvijas Čempionāts riteņbraukšanā šosejā grupu braucienā, kur tiks sadalīti pēdējie punkti cīņā par dalību Vasaras Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, būs iespēja pie mums redzēt elites klases sportistu startus. Savukārt novada iedzīvotāji un viesi tiks aicināti piedalīties Tautas velo braucienā, kur notiks sacensības ģimeņu un individuālajās grupās. 7.augustā gaidāms Cēsu VIVUS MTB maratons.

Skriešana un nūjošana

Arī šogad Cēsu novada pašvaldība piedāvās bezmaksas skrējienus, kuros būs dažāda garuma distances gan iesācējiem, gan jau pieredzējušiem skrējējiem un nūjotājiem.

* 1.maijā notiks skrējiens "Cēsu pavasaris", plānotie distanču garumi - 4km un 10km;
* 23.jūnijā notiks skrējiens "Jānis un Jānītis", plānotie distanču garumi - 6km un 12km;
* 6.augustā jau trešo reizi notiks ultra maratons "Cēsis Eco Trail", kas šogad ir kļuvis arī par Latvijas Čempionāta posmu garajās distancēs, kā arī, iekļaujoties kontrollaikā, sportistiem ir iespēja iegūt 2 UTMB un 4 ITRA punktus.

Pasākuma organizatori īpaši padomājuši par to, lai arī "Cēsu Eco Trailā" varētu startēt sportisti ar dažādu fizisko sagatavotību. Pašiem mazākajiem skrējējiem tiks piedāvāta 550m distance, ģimenēm un iesācējiem -  2,5 km distance, kā arī vēl 4 dažādu garumu distances, kas prasa jau lielāku fizisko sagatavotību, no kurām divas tiks veidotas īpaši par godu Cēsu 810. gadu jubilejai – 8,1km, 17km, 32km un 81km.

Pagājušajā gadā "Cēsu Eco Trail" organizatori iedzīvināja saukli "Cēsīs skriet ir stilīgi!", aicinām arī šo sezonu pavadīt zem šī saukļa un tāpēc cēsniekiem sagādāta īpaša dāvana pilsētas 810.gadu jubilejā, lai skrējienus varētu izbaudīt ikviens.

Jāizpilda tikai daži nosacījumi:

* jāvēlas būt stilīgam;
* jāpiedalās Cēsu pašvaldības organizētajos skrējienos "Cēsu pavasarī" un "Jānis un Jānītis" (distanču garumi tiks pagarināti pakāpeniski - no 4km maijā līdz 6km jūnijā), lai augustā par godu cēsu 810. gadei būtu gatavi noskriet jau 8,1 km distanci, kurā, izpildot iepriekš minētos nosacījumus, Cēsīs deklerētie iedzīvotāji saņems bezmaksas dalību. 7.augustā ikviens aicināts piedalīties Miera skrējienā, kura distancē šogad iekļautas arī Cēsu ielas. 27.augustā Cēsīs notiks pavisam jauns sporta pasākums - "Ordeņa sprints".

"Ordeņa sprints" ir tautas piedzīvojumu un grūtību skrējiens, kas aicina visus fitnesa un skriešanas entuziastus - gan profesionālus sportistus, gan iesācējus pārbaudīt savas fiziskās un mentālās spējas dažāda garuma distanču trasēs pārvarot šķēršļus, veicot dažādus uzdevumus, kā arī izbaudot dabas, pilsētas krāšņumus. Dalībniekiem tiks piedāvātas 5km un 12km distances.

No 10.oktobra līdz 14.oktobrim notiks jau trešais nūjošanas – skriešanas seriāls "Cēsu apļi", kurā ikviens, neatkarīgi no vecuma un fiziskās sagatavotības, tiks aicināts veikt pēc iespējas vairāk apļu (ejot, soļojot, nūjojot, skrienot). Uzvarētāji tiks noteikti pēc nedēļas laikā veikto apļu kopsummas.

Latvijas olimpiāde

No 1.jūlija līdz 3.jūlijam Cēsīs norisināsies Latvijas IV Olimpiāde 8 sporta veidos (florbolā, tenisā, loka šaušanā, cīņā, džudo, paukošanā, taekvondo un MTB riteņbraukšanā).

Cēsu Sporta svētki 810

Kā jau ierasts, pilsētas svētku 3.diena (šogad 24.jūlijs) ir Cēsu Sporta svētki. Piedalīties aicinātas gan ģimenes komandas, gan individuāli sportot gribētāji. No plkst.11.00 Vienības laukumā sāksies reģistrācija  vienam no oficiālajiemGhetto games posmiem Latvijā. No plkst.12.00 līdz plkst.16.00 Vienības laukumā apmeklētāji aicināti vērot un piedalīties "Ghetto games" sacensībās. Sacensības notiks divos sporta veidos – "Ghetto Floorball" un "Ghetto Basket". Vienības laukumā notiks arī Latvijas Spēcīgākās pilsētas Cēsu posms, sportiskas aktivitātes dalībniekiem bez vecuma ierobežojuma piedāvās Cēsu sporta klubi. Ikviens tiks aicināts izmēģināt veiksmi novusa meistarības sitienos, šautriņu mešanā, orientēšanās labirintā, minigolfā, basketbola soda metienos u.c.aktivitātēs.

Maija parkā mazākie sportot gribētāji varēs piedalīties un izkustēties parkā sarūpētajās aktivitātēs pirmsskolēniem. Savukārt Pirtsupītes gravu pieskandinās motoru rūkoņa, jo šeit notiks moto sacensības "Zelta mopēds".

Plkst.15.30 Vienības laukumā startēs vasaras slēpojiens "Ziedošās slēpes", kurā aicināts piedalīties ikviens. Dalībniekiem vienīgi nepieciešams sagādāt sev slēpes, kas piemērotas vasaras slēpojienam, slēpes var pagatavot arī pats, jāpadomā par vizuālo noformējumu, jo dalībnieki sacentīsies par divām nominācijām – veiklākais slēpotājs un oriģinālākais slēpotājs, ko noteiks skatītāju balsojums.
16:00 vienības laukumā apbalvošanas ceremonija.

Cēsu Sporta svētku ietvaros notiks arī Cēsu čempionāts brīvajā cīņā un gaidāmi vēl vairāki ineresanti pārsteigumi.

Orientēšanās sports

No 29.marta līdz 30.septembrim katru otrdienu Cēsu orientāšanās klubs Meridiāns aicina ikvienu piedalīties tautas sacensību seriālā orientēšanās sportā. Sīkāka info biedrības mājas lapā www.meridians.lv

2017.gadā Cēsu pilsēta gatavojas uzņemt Pasaules kausa posmu orientāšanās sportā, tāpēc jau šogad pasaules elites sportistus varēsim redzēt Euromeeting sagatavošanās posmā 4 dienu garumā. sākot no 23.septembra.

Motosports

21.augustā Ezerkalnu mototrasē norisināsies Latvijas čempionāta motokrosā 3.posms, Latvijas Junioru čempionāts, Latvijas Kauss senioriem.

Cēsu Sporta laureāts

Šogad Cēsu Sporta laureāts notiks 19.novembrī. Turpmāk sportistu un organizatoru godināšanas pasākums notiks novembra 3.sestdienā, izmaiņas iespējamas, ja sestdienā ir valsts svētki.

Arī šogad aicināsim iedzīvotājus piedalīties balsojumā par populārāko sportistu un Gada sporta pasākumu.

Cēsu Olimpiskais centrs

Arī Cēsu Olimpiskajā centrā vasara solās būt sportiskiem notikumiem bagāta. 5.augustā bāzē notiks Pasaules čempionāts skeitbordā slalomā Milzu slaloma disciplīnā. Ar pilnu pasākumu plānu COC var iepazīties centra mājas lapā www.occesis.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)