Banner 980x90

Cēsu 2.pamatskola saņem dāvinājumu no fonda Ceļš uz laimi

Otrdien, 13.maijā, Cēsu 2.pamatskola saņēma dāvinājumu no starptautiska fonda "Ceļš uz laimi".

Fonda pārstāvis skolas direktoram Ojāram Bicānam pasniedza kasti (144 grāmatas) ar veselā saprāta rokasgrāmatām labākai dzīvei "Ceļš uz Laimi".

Skolas direktors pateicoties par dāvinājumu teica, ka šī grāmatiņa ir labs palīgs audzinātājiem audzināšanas stundā, ar tām ir jāiepazīstina ne tikai bērni un pedagogi, bet arī bērnu vecāki. Jo diemžēl daudzas no vispārpieņemtajām cilvēka dzīves pamata vajadzībām ir izkropļotas. Ir nepieciešams atgādināt cilvēkiem gan par cieņu vienam pret otru un zemi, kurā dzīvojam, gan par elementārām higiēnas normām.

Grāmata "Ceļš uz laimi" Ginesa rekordu grāmatā reģistrēta, kā nereliģiska satura grāmata ar vislielāko tulkojumu skaitu pasaules tautu valodās. Tā ir tulkota 100 valodās, tās kopiju skaits pārsniedz 100 miljonus.

Latvijā starptautiskais fonds darbojas tikai dažus gadus taču par tā darbību šobrīd zina daudzas Latvijas skolas. Pagājušajos ziemassvētkos lielākā daļa Latvijas skolu saņēma dāvinājumā no fonda šīs grāmatiņas. Pēc pēdējām skolu direktoru aptaujām, zināms, ka liela daļa klašu audzinātāju izmanto šo grāmatu audzināšanas darbā.

Daudzās skolās grāmatiņa "Ceļš uz laimi" ir izdalīta skolēniem, iedota vecākiem. Grāmatā saprotamā vienkāršā valodā ir aprakstītas un izskaidrotas dzīves pamatvērtības sākot ar personīgās higiēnas ievērošanu, beidzot ar cieņu pret apkārtējiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)