Banner 980x90

Cēsniekus aicina izīrēt savus dzīvokļus speciālistiem

Nensija Petita/ Foto: Edijs Pālens/ LETA
Nensija Petita/ Foto: Edijs Pālens/ LETA
Lai palielinātu kvalificēta darbaspēka piesaisti Cēsu novadam, pašvaldība aicina iedzīvotājus savus brīvos dzīvokļus piedāvāt izīrēšanai speciālistiem vai uzņēmējiem, kuri pārceļas uz Cēsīm, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Kā norāda Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, nereti veidojas situācija, kad neizdodas piesaistīt pilsētai un novadam nepieciešamos uzņēmējus vai speciālistus tikai tādēļ, ka brīvajā īres tirgū dzīvokļu piedāvājums ir ļoti niecīgs, un nav iespējama cilvēku pārcelšanās.

Lai to vērstu par labu, pašvaldība ir ar mieru uzņemties vidutāja lomu, un izveidot datubāzi ar iedzīvotāju iesūtītiem īres dzīvokļiem, ar ko iepazīstināt uzticamus profesionāļus, kuri vēršas pašvaldībā ar nodomu pārcelties uz Cēsīm.

Informāciju par brīvajiem izīrējamajiem dzīvokļiem cēsnieki aicināti sūtīt uz epasta adresi majoklis@cesis.lv, norādot dzīvokļa adresi, platību, iekārtojumu, stāvokli un īres cenu, vēlams, pievienojot dzīvokļa fotogrāfiju. Tāpat ar dzīvokļu piedāvājumiem iespējams vērsties Cēsu novada pašvaldības Attīstības nodaļā Cēsīs, Bērzaines ielā 5.

"Kā pašvaldība nevaram stāvēt malā, sevišķi zinot, ka pilsētā ir pietiekams skaits tukšu dzīvokļu, kuri varētu būt nozīmīgi novada attīstības un ekonomikas uzlabošanā," uzsver Rozenbergs.

Pēc Cēsu novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītājas Laines Madelānes teiktā, pašvaldība saprot, ka, iespējams, vairāki dzīvokļu īpašnieki nevēlas likt publiskus paziņojumus par savu īpašumu īri, piemēram, sludinājumu servisos, jo nereti īrnieki var būt negodprātīgi. "Tāpēc izveidoto īpašumu datubāzi piedāvāsim tikai cilvēkiem, kuru nodomi un nākotnes plāni saistībā ar pārcelšanos uz Cēsīm ir nopietni un kuri paši ir uzrunājuši pašvaldību," skaidro Madelāne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)