Banner 980x90

Cēsnieku drošībai nākamgad sakārtos 95 hidrantus

Lai uzlabotu pilsētas un cēsnieku drošību, 2014.gadā Cēsīs sakārtos 92 hidrantus, savukārt trīs plānots izbūvēt no jauna, informē Cēsu pilsētas SIA "Vinda" valdes priekšsēdētājs Varis Ādamsons.

Kā pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv pastāstīja Cēsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību jaunākā speciāliste Ance Saulīte, šā gada nogalē "Vinda" veica 333 Cēsu pilsētas hidrantu tehniskā stāvokļa pārbaudi un secināja, ka, lai izpildītu būvnormatīvu prasības par ēku un būvju ugunsdrošību, pavisam ir jāatjauno 59 hidranti un 12 jāizbūvē no jauna. Visu hidrantu sakārtošana plānota līdz 2017.gada beigām.

Jau 2014. gadā 77 hidrantiem tiks sakārtotas informatīvās plāksnītes, trīs hidrantiem veiks remontu, atjaunos 12 vecos hidrantus un trīs hidrantus izveidos no jauna. "Vinda" šiem darbiem paredz aptuveni 10 000 latu lielas izmaksas.

Pirms katru darbu veikšanas, ja tas būs nepieciešams, tiks izsludināts gan ūdens padeves pārtraukums konkrētajām adresēm, gan arī saskaņota satiksmes organizācija.

Hidrants ir ūdensapgādes ārējo tīklu stacionāra ierīce, kurai iespējams pievienot šļūtenes vai citas ūdens ņemšanas ierīces. Hidrantus galvenokārt paredz ugunsdzēsības vajadzībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)