Banner 980x90

Cēsnieks dodas uz Baltijas informātikas olimpiādi

No 28.aprīļa līdz 3.maijam Polijas galvaspilsētā Varšavā norisināsies 21.Baltijas informātikas olimpiāde. Olimpiādē piedalīsies 60 skolēni no 9 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Dānijas, Zviedrijas, Somijas, Norvēģijas, Polijas un Vācijas. Latviju dosies pārstāvēt arī Cēsu Valsts ģimnāzijas skolnieks.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja LIKTA pārstāvis Toms Kursītis. Latvijas komandu pārstāvēs Rīgas valsts 1.ģimnāzijas skolnieki: Aleksejs Popovs, Ingus Jānis Pretkalniņš, Kristaps Čivkulis, Rīgas 89.vidusskolas pārstāvji Aleksejs un Aleksandrs Zajakini, kā arī Pēteris Pakalns no Cēsu Valsts ģimnāzijas. Latvijas komandu Baltijas informātikas olimpiādē vadīs Rihards Opmanis un Artūrs Verza.

Šogad komanda centīsies atkārtot un uzlabot pagājušā gada rezultātus, kad zelta medaļu izcīnīja Aleksejs Zajakins, sudraba godalgas ieguva Ingus Jānis Pretkalniņš, bet bronzas medaļas mājup pārveda Pēteris Pakalns, Aleksejs Popovs un Kristaps Čivkulis. Savukārt no saviem pieredzējušākajiem komandas biedriem centīsies neatpalikt Aleksandrs Zajakins, kurš piedzīvos debiju šāda līmeņa sacensībās.

Baltijas informātikas olimpiāde ir algoritmu programmēšanas sacensības, kuras formāts ir līdzīgs Vispasaules informātikas olimpiādes IOI formātam. Katrā no trijām sacensību dienām dalībniekiem piecu stundu laikā risināšanai tiks piedāvāti trīs uzdevumi. Katrs uzdevums jāatrisina kādā no datorprogrammu programmēšanas valodām - Pascal, C++ vai Java.

Baltijas informātikas olimpiādes notiek katru gadu kopš 1995.gada. Šī iniciatīva sākās kā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas projekts, un sākotnēji olimpiādēs piedalījās tikai šo trīs valstu dalībnieki. Pirmā Baltijas informātikas olimpiāde notika Tartu (Igaunija) 1995.gadā, un Latvijas izlase ir piedalījusies visās notikušajās olimpiādēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)