Banner 980x90

Cēsnieki piedalās Skolnieku rotas karoga svētkos

Aizvadītajā sestdienā Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas delegācija - Endijs Ērglis, Laine Fedotova, Kalvis Kaļva, Elīza Katlapa, Andris Neimanis, vēstures skolotājs Aivars Karlsons, direktore Dace Eglīte - viesojās Valkā, pilsētā, kurā sākas Latvija, lai piedalītos svinīgajā pasākumā, kas katru gadu notiek vienā no desmit Ziemeļvidzemes skolām, kura izpelnījusies godu visu mācību gadu glabāt un cieņā turēt 2.Cēsu pulka Skolnieku rotas piemiņas karogu.

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā, Valkas pašvaldība un ģimnāzija bija parūpējušās, lai skolēni un skolotāji aizvadītu spraigu, atmiņā paliekošu dienu.

Visu skolu komandas piedalījās saistošās orientēšanās sacensībās pilsētas vidē, iepazīstot Valkas nozīmīgo vietu un lomu Latvijas vēsturē. Sarīkojuma daļu kultūras namā ar savu klātbūtni un teikto uzrunu pagodināja Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, bet 2.Cēsu pulka Skolnieku rotas karoga piešķiršanas komisijas vārdā tās priekšsēdētājs viceadmirālis Andrejs Gaidis Zeibots un vietnieki Agra Bērziņa, VISC vadītāja vietniece, un Māris Niklass publiskoja komisijas vērtējumu un klātienes iespaidus par visu desmit Ziemeļvidzemes skolu - Ernsta Glika Alūksnes, Valmieras un Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāziju, Valkas, Smiltenes, Limbažu novada ģimnāziju, O.Vācieša Gaujienas, Rūjienas, Mazsalacas un Stalbes vidusskolu paveikto patriotiskajā audzināšanā.

Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzija saņēma īpašu atzinību par latviski patriotiska gara uzturēšanu kora dziedāšanā un atbilstošu vizuālo tēlu, sagaidot XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus, par ģimnāzijas paveikto, organizējot patriotisko radošo miniatūru un dzejas konkursu par tematu "Mīļa mana tēvu zeme.. visa mūža garumā" (K.Skujenieks), kā arī kopumā mācību gadā padarīto, ko komisijai vispusīgi atspoguļoja ģimnāzijas skolēnu pašpārvalde. Komisijas lēmums - gods glabāt 2.Cēsu pulka Skolnieku rotas karogu 2016./2017.māc.g. tiek piešķirts Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijai.

Sarīkojums noslēdzās ar skolu delegāciju gājienu un svinīgu Skolnieku rotas karoga maiņu pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa. Valkas ģimnāzija karogu nodeva Smiltenes ģimnāzijai, kura to glabās nākamajā mācību gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)