Banner 980x90

Cēsīs viesosies Ģertrūdes ielas teātris

Sestdien, 24.augustā, Cēsu iedzīvotāji un viesi tiek gaidīti uz Ģertrūdes ielas teātra izrādi "Četras naktis" - režisora Andreja Jarovoja un dramaturģes Ingas Gailes trešo kopīgi veidoto iestudējumu, kas turpina iepriekšējos darbos ("Neuzticīgie", 2009, Latvijas Nacionālajā teātrī, un "Āda", 2011, Ģertrūdes ielas teātrī) aizsākto tēmu par cilvēku attiecībām mūsdienu pilsētā, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Ģertrūdes ielas teātrī.

"Četras naktis" viesizrāde Cēsīs notiks Vecajā stacijas noliktavā, Noliktavas ielā 1.

"Man likās saistoši apspēlēt to, kā prāts ar cilvēku izstrādā visādas viltības. Cilvēks bieži ir iztēlojies, ka otrs ir tāds, kāds viņš patiesībā nemaz nav. Un tad notiek visādas interesantas lietas. Tad arī sākas tā īstā dzīve," stāsta izrādes "Četras naktis" režisors Andrejs Jarovojs sarunā ar Latvijas Avīzes žurnālisti Marcianu Krauzi īsi pirms "Četras naktis" pirmizrādes, kas notika 2012.gada 28.septembrī.

Izrādes "Četras naktis" pamatā ir Fjodora Dostojevska stāsts "Baltās naktis" (1848), kurā aprakstītie notikumi, saglabājot sižeta līniju, no 19. gadsimta Pēterburgas ir pārcelti uz 21.gadsimta Rīgu. Iestudējumā piedalās aktieri Anta Aizupe, Iveta Pole un Edgars Samītis, tērpu māksliniece ir Ieva Veita, scenogrāfija tapa sadarbībā ar mākslinieci Laimdotu Steķi.

".. izrāde tomēr atbruņo ar spēju runāt par jūtām kā kaut ko tīru (bet nekādā gadījumā ne puritāniskā izpratnē). Sapņotāja dzīves uztvere un mīlestība gan dramaturģes rakstītā, gan aktiera iemiesotā rakstura dēļ liekas tik dabiska, ne ideālistiska, ka gribas vaicāt - vai tiešām no dzīves pat to ir par daudz prasīt?" raksta teātra kritiķe Maija Treile izrādes "Četras naktis" recenzijā laikrakstā Kultūras Diena.

Izrādes sākums plkst.20.00 un tā ilgst vienu stundu un 20 minūtes.

Biļetes iepriekšpārdošanā Cēsu Tūrisma informācijas centrā, Pils laukumā 9.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)