Banner 980x90

Cēsīs viesojas pedagogi no Zviedrijas

Projekta NORDPLUS ietvaros 2013.gada 17. un 18.janvārī Cēsu internātpamatskolu – rehabilitācijas centru iepazīšanās vizītē apmeklē četri pedagogi no Blastadsskolas, Linčēpingas Zviedrijā, pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv pavēstīja Cēsu novada pašvaldības Izglītības nodaļas metodiķe Biruta Dambīte.

Delegācijas sastāvā ir skolas direktora vietniece Asa Norberga un trīs pedagogi - Bengts Malmgvists, Eva Iversena un Kristers Springfelds.

Savu viedokli par projekta aktualitāti pauž Cēsu internātpamatskolas – rehabilitācijas centra direktors Zigmunds Ozols: "Esam atvērta skola daudzkultūru un starpkultūru izglītībai. Svarīgi nezaudējot savu individualitāti, mācīties dzīvot multikulturālā sabiedrībā. Strauji mainīgā pasaule, pieprasa spējas ātri pielāgoties, mācīties un mainīt esošās vērtības un pārliecības. Skolēnu mācīšanās vairs nav gatavošanās darbam, bet tas jau ir darbs. Esmu pārliecināts, ka sadarbība ar Blastadsskolas pedagogiem un skolēniem veicinās izglītības radošuma, jauninājumu attīstību un izglītības kvalitātes uzlabošanu abās skolās, kā arī daudzvalodības apguves motivāciju".

Vizītes laikā Cēsu novada pašvaldībā ar viesiem tikās domes priekšsēdētājs Gints Šķenders un domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Rozenbergs. Savā prezentācijā domes priekšsēdētāja vietnieks iepazīstināja viesus ar Cēsu novada aktualitātēm.

B.Dambīte norāda, ka Cēsu internātpamatskolas – rehabilitācijas centra kolektīvs viesiem prezentēs skolu. Pedagogi vadīs atklātās stundas, un kopā ar Zviedrijas kolēģiem tās analizēs, tādējādi mācoties cits no cita. Ļoti nozīmīga projekta rezultātu sasniegšanā būs kopīga tālāko projekta aktivitāšu plānošana. Brīvajā laikā viesi iepazīsies ar Rīgu, Cēsīm un Cēsu Jauno pili.

Iepazīstot Zviedrijas pedagogu mācīšanas metodes iepriekšējos projektos, esam pārliecināti, ka abu skolu tālākā sadarbība būs produktīva, elastīga, vērsta uz inovācijām un nākotni, norāda B.Dambīte.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)