Banner 980x90

Cēsīs viesojās Liepājas Universitātes studenti un pasniedzēji

Karjeras nedēļas ietvaros Liepājas Universitātes (LiepU) pārstāvji viesojās Liepājas vakara (maiņu) vidusskolā, Cēsu Valsts ģimnāzijā, Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijā, Cēsu 2.vidusskolā un Saldus 1.vidusskolā, kurā tikās ar Saldus novada skolu skolēniem, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja LiepU sabiedrisko attiecību speciāliste Karlīna Mikne.

Liepājas vakara (maiņu) vidusskolā un Saldus 1.vidusskolā par savām studiju un ārpus studiju aktivitātēm pieredzē dalījās LiepU studenti, kuri pārstāvēja visas LiepU fakultātes.

Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes studiju programmas "Skolotājs" studenti testēja skolēnu sirds - asinsvadu sistēmas trenētību.

Dabas un inženierzinātņu fakultātes studiju programmas "Vides un atjaunojamo energoresursu pārvaldība un inženierija" studenti demonstrēja, kā notiek praktiskie darbi ar atjaunojamajiem energoresursiem. Topošais vides inženieris, students Ēriks Molovka klātesošos iepazīstināja ar paša pagatavoto 30 000 voltu jaudīgo Teslas spoli.

Skolēnu vadītāja un loģiskās spriešanas spējas pārbaudīja Vadības un sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inese Lūsēna - Ezera un studiju programmas "Kultūras vadība" studente.

Savukārt Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāti prezentēja Dizaina studenti, kuri piedāvāja skolēniem spēli par mākslas un dizaina objektu uztveri. Skolēniem bija arī iespēja pārbaudīt savas valodu zināšanas, spēlējot spēli ar tulkošanu. Šajā uzdevumā skolēnus pārbaudīja Eiropas valodu un kultūras studiju studentes.

Karjeras nedēļas izskaņā LiepU tika pārstāvēta arī Cēsīs. Skolēni tika informēti par LiepU studiju piedāvājumu, piedalījās nodarbībās un lekcijās. LiepU lektore un psiholoģe Ērika Gintere lasīja lekciju "Slinkums kā mūsdienu sabiedrības fenomens" un diskutēja ar skolēniem par slinkuma ietekmi un pārvarēšanu, profesore Veronika Bikse palīdzēja skolēniem rasts atbildi uz jautājumu "Vai visiem vajadzētu kļūt par uzņēmējiem?", bet mediju un publisko attiecību pētniece, žurnāliste un publiciste Sandra Veinberga skolēniem stāstīja par žurnālistiku, apsprieda žurnālistiku Latvijā un dažādiem piemēriem paskaidroja žurnālistikas būtību lekcijā "PR, reklāma un mediji".

Interese par savas nākotnes studiju un karjeras izvēli skolēniem ir liela, arī skolotāji ir ieinteresēti savu audzēkņu nākotnes plānos. Vides un atjaunojamo energoresursu pārvaldība un inženierija studente un LiepU EKO padomes pārstāve Lelde Jagmina pozitīvi vērtē Karjeras dienu pasākumus: "Esmu priecīga, ka Liepājas Universitātes pārstāvji tiek aicināti uz dažādām skolām, tas liecina par organizatoru vēlmi sabiedrībā integrēt ikvienu cilvēku. Novēlu katram skolēnam izvēlēties sev visatbilstošāko profesiju. Pati par savu izvēli esmu apmierināta - savu dzīvesveidu varu īstenot karjerā."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)