Banner 980x90

Cēsīs var!

Ceturtdien, 8.novembrī, Cēsīs atklāts jau trešais biznesa inkubatora "Magnus" rīkotais ideju konkurss jaunajiem un jau esošajiem uzņēmējiem "Cēsīs var!".

Ievadseminārā interesentu skaits nebija pārāk kupls - iespējams tāpēc, ka daļa jau cītīgi strādā pie savām biznesa idejām, kuras iespējams iesūtīt līdz 21.novembrim, lai nedēļu vēlāk tās prezentētu konkursa žūrijai. Konkurss jau trešo gadu tiek rīkots ar mērķi sniegt iespēju ikvienam interesentam tikt skaidrībā, vai viņa izlolotā biznesa ideja ir ar perspektīvu un pelnīt spējīga, kā arī atbalstīt labāko ideju autorus.

"Konkurss "Cēsīs var!" ir kā loģisks turpinājums biznesa inkubatoram. Pirmajā gadā interesentu bija visvairāk. Mums pašiem bija sajūta – nekas līdzīgs šādam konkursam nav noticis, bet cilvēkiem atvilktnēs jau idejas krājušās. Tad nu pirmajā gadā, kā izsludinājām konkursu, visi tās idejas no atvilktnēm cēla ārā!" pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv stāsta biznesa inkubatora "Magnus" valdes loceklis Agris Lapiņš.

Pērn, lai arī iesniegto ideju skaits bijis mazāks, tās bijušas labākas, tāpēc uz finālu virzītas visas. "Īstenībā otrajā gadā bijām sapratuši, ka cilvēks ideju uzrakstot, nepasaka būtiskāko. Piemēram, cilvēks pie idejas strādājis sešus mēnešus, tāpēc viņam kaut kas ir kļuvis pašsaprotams – to viņš iesniegumā varbūt nepasaka. Tāpēc turpmāk domājam pieturēties pie idejas, ka visi nāks savu ideju prezentēt mums," skaidro A.Lapiņš, piebilstot būtiskāko – interesantu ideju Cēsīs netrūkst, taču tām jābūt ne tikai interesantām, bet arī reāli īstenojamām.

"Cēsīs var!" ievadseminārā savā pieredzē dalījās iepriekšējo konkursu dalībniece Jolanta Sausiņa, kas nu jau vairāk nekā gadu ir pašas izveidotās kafejnīcas "Cafe 2 Locals" īpašniece. Sanākušajiem J.Sausiņa stāstīja, ar kādām tad grūtībām jaunajam uzņēmējam jāsaskaras, neslēpjot – lai arī biznesmenis ir "smags darbs 24 stundas dienā, septiņas dienas nedēļā", atdeve un gandarījums, vadot pašam savu uzņēmumu un redzot pozitīvu rezultātu, ir visu pūļu vērts.

Semināra gaitā bija iespējams saņemt arī tīri praktisku un ļoti noderīgu informāciju - uzstājās Hipotēku bankas eksperti, kas klātesošos iepazīstināja ar vairākām jauno uzņēmēju atbalsta programmām un detalizēti izklāstīja, kā maksimāli izmantot esošās iespējas, kuru, starp citu, nav maz – vajag vien izrādīt interesi un pierādīt savu vēlmi darboties.

Jau no piektdienas, 9.novembra, līdz pat 20.novembrim ikviens interesents var vērties konkursa "Cēsīs var!" mājaslapā, lai pieteiktos bezmaksas konsultācijām – tajās eksperti palīdzēs sagatavot ideju iesniegšanai, lai to veiksmīgi aizstāvētu 29.novembrī un pretendētu uz biznesa inkubatora atbalstu savai idejai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)