Banner 980x90

Cēsīs tradicionāli piedāvā e-apmācības kursus tūrisma gidiem

Lai uzlabotu apmeklētājiem pieejamās informācijas kvalitāti par Cēsu pilsētu un Cēsu pils kompleksu, pašvaldības aģentūra "Vidzemes Vēstures un Tūrisma centrs" (VVTC) atkal aicina pieteikties gidu kursiem e-vidē.
Ekskursijas Cēsu pils kompleksā var vadīt tikai tie tūrisma gidi, kuri apmeklējuši e-apmācības kursus un ieguvuši ekskursiju vadītāja apliecību. Pārējiem, ierodoties Cēsu pils kompleksā, nepieciešams iegādāties ekskursijas vadīšanas atļauju. Tāpēc uz kursiem aicinām profesionālos gidus, kuri sadarbojas ar Latvijas tūrisma firmām un vada ekskursijas Cēsīs, kā arī citus interesentus, kuri labprāt papildinātu zināšanas par Cēsu pilsētas vēsturi un vadītu ekskursijas Cēsu pils kompleksā.

E-apmācības kurss balstās uz individuālu darbu ar katru dalībnieku, izmantojot e-pasta komunikāciju. Kursi ilgs līdz maijam, un kopumā dalībniekiem elektroniski tiks nosūtīti materiālu apkopojumi par 10 tēmām, t.sk. Livonijas ordeņa Cēsu pils vēsturi un pils arheoloģisko izpēti, Brīvības cīņām un Latvijas karoga vēsturi. Par katru tēmu tiks veikts zināšanu pārbaudes tests, un kursu noslēgumā katram dalībniekam būs rakstiski jāizstrādā ekskursijas stāstījums par Cēsu pils kompleksu. Pēc veiksmīgas kursu nosacījumu izpildes, uz trim gadiem tiks piešķirta apliecība "Ekskursiju vadītājs Cēsu pils kompleksā".
{baneris}
Šogad kursi notiks jau trešo reizi pēc kārtas, un iepriekšējos gadus ekskursiju vadītāja apliecību saņēmušas 76 personas .

Pieteikties kursiem var līdz 2010.gada 24.februārim pa e-pastu elina.kalnina@cesis.lv, norādot informāciju par tūrisma aģentūras nosaukumu (ja tāda ir), vārdu, uzvārdu un e-pastu. Maksa par e-apmācībām ir 30 Ls no personas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)