Banner 980x90

Cēsīs starptautiski atzīti eksperti iepazīstinās ar bioekonomikas attīstības tendencēm Eiropā un pasaulē

Rīga, 27.febr., LETA. Cēsīs 13.martā notiks bioekonomikas inovācijām veltīts forums "Bioekonomika - inovāciju iespējas", kurā starptautiski atzīti eksperti iepazīstinās ar bioekonomikas attīstības tendencēm Eiropā un pasaulē, aģentūru LETA informēja Vides risinājumu institūta pārstāve Guna Dātava.

Forums notiks Vidzemes koncertzālē "Cēsis" un tajā eksperti stāstīs, kā no dažādiem dabas resursiem attīstīt veiksmīgus produktus, pakalpojumus un biznesus.

Latvijas lauku teritorijas ir bagātas ar dabas resursiem, taču to potenciālu līdz šim nav izdevies efektīvi izmantot. Visbiežāk šķēršļi slēpjas zināšanu un izpratnes trūkumā, kā arī vājā uzņēmēju, zinātnieku, politiku veidotāju un sabiedrības pārstāvju sadarbībā. Vides risinājumu institūts un Vidzemes plānošanas reģions apņēmušies šo situāciju mainīt, piedāvājot atvērtu, izglītojošu un iedvesmojošu forumu, vēstīja Dātava.

Forumā savā pieredzē un zināšanās dalīsies pasaulē atzīti bioekonomikas eksperti, praktiķi un inovatori no Dānijas, Norvēģijas, Itālijas, Somijas un Latvijas. Dalībniekiem būs iespēja ielūkoties bioekonomikas attīstības tendencēs Eiropā un pasaulē, uzzināt par atbalsta instrumentiem bioekonomikas attīstībai un iepazīties ar dabas resursu komercializācijas piemēriem un metodēm.

Pieredzē dalīsies arī radoši Vidzemes uzņēmēji, bet noslēgumā dāņu futuroloģe Lēne Reičela Andersena foruma dalībniekus vedīs ceļojumā uz 50 gadu tālu nākotni.

Bioekonomikai atvēlēta īpaša loma Latvijas viedās specializācijas stratēģijā. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) to atzinusi par vienu no nozīmīgākajām Latvijas attīstības jomām. Kā norāda IZM, bioekonomikas nozarēs balstītas inovācijas var nodrošināt Latvijas konkurētspēju reģionālā un starptautiskā līmenī, kā arī veicināt Latvijas ieguldījumu Eiropas Savienības kopējo mērķu sasniegšanā. Inovācijas bioekonomikā ir ne vien jaunu produktu un pakalpojumu izpēte un radīšana, bet arī iepriekš izveidotu produktu un pakalpojumu kvalitātes un ražošanas efektivitātes paaugstināšana.

Forumā aicināti piedalīties pašvaldību, uzņēmumu, augstskolu un zinātnisko institūciju vadītāji un lēmumu pieņēmēji. Tas norisināsies divās paralēlās sesijās, kuras dalībniekiem būs iespēja brīvi mainīt, lai apmeklētu sev interesējošas tēmas.

Pasākumā tika nodrošināta tulkošana latviešu un angļu valodās.

Forumam iespējams pieteikties līdz 7.martam, aizpildot anketu saitē "ej.uz/bioekonomikasforums".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)