Banner 980x90

Cēsīs sāksies Karjeras nedēļa

Pirmdien, 13.oktobrī, Cēsīs tiks atklāta Karjeras nedēļa, kuras laikā visu nedēļu skolās notiks dažādi pasākumi, rosinot skolēnus padomāt par savu nākotnes mācību virzienu un profesiju.

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā, Karjeras nedēļā notiks atvērto durvju dienas Cēsu Profesionālajā vidusskolā, Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijā, Cēsu Valsts ģimnāzijā, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes un Liepājas Universitātes prezentācijas.

Skolās saistošas nodarbības un stāstījumus par uzņēmējdarbību, komunikāciju, tūrismu un citām tēmām vadīs dažādu nozaru pazīstami speciālisti un augstskolu pārstāvji. Skolēniem paredzētas arī dažādas meistarklases, profesiju testi un radošās darbnīcas.

Vēl līdz 22.oktobrim Cēsu novada skolēni aicināti iesaistīties Cēsu novada pašvaldības organizētajā Biznesa ideju konkursā.

Otrdien, 14.oktobrī, plkst.17.30 Cēsu Pilsētas pamatskolā notiks nodarbības 8. un 9.klašu skolēnu vecākiem par bērnu profesijas izvēli, kur aicināti visu skolu bērnu vecāki.

Karjeras nedēļu no 13. līdz 17.oktobrim organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra, izmantojot arī Eiropas Komisijas Euroguidance programmas atbalstu. VIAA šo iniciatīvu realizē sadarbībā ar 15 Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām un to izglītības pārvaldēm. Karjeras nedēļas laikā jaunieši var padziļinātāk izpētīt gan profesionālās, gan augstākās izglītības piedāvājumus, tikties ar uzņēmējiem, apzināt savas prasmes un talantus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)