Banner 980x90

"Cēsis" pirms sezonas izšķirošajām spēlēm piesaista leģionāri

Valsts spēcīgākie klubi basketbolā sievietēm "TTT Rīga" un "Cēsis" piektdien pāreju perioda pēdējā dienā piesaistījuši pa vienai ārzemju spēlētājai.

"TTT Rīga" papildinājušas sastāvu ar 37 gadus veco amerikānieti Annu de Fordžu. Ilggadējo Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) spēlētāju un divkārtēju Visu zvaigžņu spēles dalībnieci pirms pāris gadiem naturalizēja Melnkalne un viņa piedalījās 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, gūstot 15 punktus mačā ar Latviju.

Eiropā spēlētāja trīs gadus pārstāvēja titulētāko Polijas klubu "Wisla Can-Pack" (2005-2008), Stambulas "Bešiktaš" (2008-2009), basku "Hondarribia Irun" (2009-2011), "TED Ankara" (2011-2012) un čehu Prāgas ZVVZ USK. (2012-2013). Kopā ar Elīnu Babkinu viņa kļuvusi par Čehijas čempioni.

"Anna Defordža ir ļoti profesionāla spēlētāja ar milzīgu pieredzi. Izvēlējāmies viņu, jo Anna var spēlēt gan otrā, gan trešā numura pozīcijās. Labi pārvalda bumbu, var psiholoģiski palīdzēt komandai un gatava uzņemties iniciatīvu spriedzes gadījumos," paudis "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

Tikmēr valsts vicečempiones "Cēsis" piesaistījušas ilggadējo Austrālijas izlases saspēles vadītāju Kristenu Vīlu. Šīs sezonas ievadā Vīla bija spēlējusi savas dzimtenes komandā Kanberas "Capitals".

Kā zināms, čempionāta pāreju termiņš noslēdzās 27.februārī, bet līdz 13.martam katra komanda savu sastāvu drīkstēja papildināt vēl ar vienu spēlētāju. Arī iepriekšējā pāreju termiņa pēdējā dienā "TTT Rīga" un "Cēsis" papildināja sastāvus, piesaistot attiecīgi Latvijas valstsvienības centra pozīcijas spēlētāju Zentu Meļņiku un nesen ģimenes pieaugumu sagaidījušo Aiju Brumermani.

Pēc Brumermanes piesaistīšanas gan "Cēsis" komandas prezidents Krišjānis Kļaviņš bija paudis, ka vienība papildināt sastāvu vairs nedomā.

"TTT Rīga" triumfēja Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu čempionāta regulārajā sezonā, bet "Cēsis" ierindojās otrajā pozīcijā. Šo sacensību finālturnīrs no 20. līdz 22.martam risināsies Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā. Pēc šī turnīra noslēguma tiks sadalītas arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) godalgas.

Tāpat šonedēļ "TTT Rīga" izcīnīja otro vietu Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) finālturnīrā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)