Banner 980x90

Cēsīs pērn noslēgto laulību skaits audzis par 12,3%

Publicitātes foto/ Foto: Cesis.lv
Publicitātes foto/ Foto: Cesis.lv
Lai arī Latvijā kopumā 2016.gadā noslēgto laulību skaits, salīdzinot ar 2015.gadu, krities par aptuveni 600, jauno pāru aktivitāte Cēsīs augusi par 12,3%, stāsta Cēsu novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Iveta Gabrāne.

Kā pilsēta informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā, pēc viņas teiktā, aizpērn Cēsīs gredzenus mīt izvēlējušās 195 jaunās ģimenes, bet 2016.gadā – jau 219. Turklāt laulību skaits pēdējā laikā ir ar iepriecinoši pozitīvu tendenci un aug ik gadu.

Kā skaidro Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja, pieaugums saistāms ar Cēsu popularitāti. "Pie mums arvien vairāk vēršas pāri, kuri apmeklējuši Cēsis pilsētas svētkos jūlijā vai arī ir regulāri ciemiņi, apmeklējot kultūras pasākumus, un nolemj, ka arī savu kopdzīvi vēlas sākt tieši Cēsīs".

Vienlaikus audzis arī ārpus Dzimtsarakstu nodaļas telpām noslēgto laulību skaits – pērn šādas ceremonijas brīvā dabā aizvadītas 11 gadījumos. Savukārt baznīcā noslēgtas 16 laulības.

"Jaunie pāri sajūt Cēsu viesmīlību un nereti vēlas aizmukt no lielpilsētu kņadas un varbūt kādiem uzspiestiem laulību formātiem. Cēsis viņiem sniedz iespēju uzelpot un sirsnīgu atmosfēru viņu svarīgākajā dienā," norāda Gabrāne.

Dzimtsarakstu nodaļas dati arī rāda, ka jaundzimušo skaits pērn gandrīz sakritis ar noslēgto laulību skaitu. Kopumā 2016.gadā piedzimuši 215 Cēsu novada iedzīvotāji, kas ir nedaudz mazāk nekā gadu iepriekš, kad bija vērojama straujāka demogrāfijas izaugsme.

Jau ziņots, ka Cēsu novada Dzimtsarakstu nodaļā 2014.gadā reģistrēti 230 bērniņi, kas bija par 31% jeb 54 jaundzimušajiem vairāk nekā 2013.gadā. Tas bija otrs lielākais reģistrēto bērnu skaits pēdējo 20 gadu laikā. Savukārt 2015.gadā piedzima 228 jaunie cēsnieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)